Izbjegnite crne tačkice poslije brijanja
Foto: Ilustracija

Izbjegnite crne tačkice poslije brijanja

Jeste da se za tili čas riješite neželjenih dlačica, ali brijanje je daleko od najbolje metode za to. Ono što najviše frustrira su crne tačkice, odnosno korijen dlake koji je vidljiv i pored toga što je koža na dodir glatka.

Nažalost, brijač ne može da vas riješi korijena dlake, ali kako ljeti mnoge dame ne mogu da mu odole, ovo su savjeti kako da ublažite estetske nedostatke ove metode:

-Izbjegavajte brijanje tokom jutarnjeg tuširanja. Koža se tokom spavanja zagrijeva, dok se dlačice uvlače u svoje folikule zbog čega je nemoguće posjeći ih do samog korijena. Idealno vrijeme za brijanje nogu je veče.

-Ne posežite za brijačem čim ste pokvasili i nasapunjali kožu. Najprije se desetak minuta tuširajte toplom vodom koja će otvoriti pore i omekšati dlaku, a brijanje ostavite za sam kraj.

-Kada ste završili sa tuširanjem, pokvasite peškirić toplom vodom i laganim kružnim pokretima trljajte kožu kako biste je pripremili za uklanjanje dlačica. Osim što ćete odstraniti mrtav sloj kože, ovim postupkom ćete i osloboditi urasle dlačice.

-Većina žena ne koristi specijalne gelove i pjene za brijanje jer vjeruju kako su sapun i gel za tuširanje adekvatna zamjena, što nije tačno. Ovi proizvodi imaju svoju namjenu i pomažu da brijač bolje prijanja uz kožu, a zahvaljujući njegujućoj formulaciji sprječavaju iritacije i manja oštećenja koja su propratna pojava brijanja. Kada gel ili pjenu nanesete na kožu, ostavite par minuta da dlaka omekša, pa onda počnite sa brijanjem.

-Na kraju pjenu isperite toplom vodom, pa hladnom koja će kožu osvježiti i zatvoriti pore. Nježno i bez trljanja pokupite vodu sa tijela i namažite bebi uljem koje koži pruža najbolju njegu poslije brijanja.

Izvor: Lepota i zdravlje

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.