U sudaru vozova kod Maču Pikčua povrijeđeno 35 osoba (VIDEO)

Peru

U sudaru vozova kod Maču Pikčua povrijeđeno 35 osoba (VIDEO)

U sudaru dva voza sa stranim turistima u blizini poznatog mjesta Inka Maču Pikčua na jugu Perua, povrijeđeno je 35 osoba, medju kojima ima stranaca, saopštila je danas peruanska vlada.

Medju povrijeđenima ima državljana SAD, Južne Koreje, Čilea i Francuske.

"U sudaru je povrijeđeno 35 osoba. Dvije su u teškom stanju dok su ostali zadobili lakše povrede", saopštilo je peruansko Ministarstvo zdravlja.

Nesreća se dogodila u blizini sela gdje se nalazi Maču Pikču.

Lokalni mediji prenijeli su da se sudar dogodio pošto su mještani postavili barikadu na pruzi i tako zaustavili jedan voz a kasnije je naišao drugi voz koji je udario u prvi.

Maču Pikču, simbol veličanstvenosti Inka, upisan je 1983. u svjetsku kulturnu baštinu. To mjesto iz 15. vijeka koje se smatra svetim gradom Inka nalazi se na najvišem dijelu istočnih Anda a svake godine ga posjeti nekoliko hiljada turista.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.