„Hipoteka prošlosti“ otežava funkcionisanje Opštine Herceg  Novi
Opština Herceg Novi

U julu stiglo na naplatu preko 200.000 eura

„Hipoteka prošlosti“ otežava funkcionisanje Opštine Herceg Novi

Sa budžeta Opštine Herceg Novi biće plaćeno preko 200.000 eura, po osnovu pravosnažnih odluka, a kojih je bilo tri samo u proteklom mjesecu, julu. Na taj način, značajna sredstva iz kase lokalne uprave biće izdvojena za isplatu po pravnim sporovima koji su vođeni godinama unazad, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Stevena Katića.

U saopštenju se ističe da su samo tokom jula mjeseca lokalnoj upravi dostavljenje tri pravosnažne odluke.

"Prva se odnosi na radni spor sa bivšim radnikom Miloradom Šljivančaninom, kojem je Opština dužna da isplati oko 70.000 eura glavnog duga, zatezne kamate i troškova postupka. Dugom odlukom Opština se obavezuje da plati oko 30.000 eura na ime naknade za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju puta Meljine-Petijevići i troškova postupka. Po trećoj odluci Opština je dužna da isplati naknadu za faktičku eksproprijaciju, za oduzeto zemljište na kome je izgrađen pomoćni fudbalski teren u Igalu, sa kamatama i troškovima postupka, što se procjenjuje na oko 100.000 eura", saopšteno je.

Iz kabineta Katića smatraju da je obzirom na visinu iznosa koja će po ovom osnovu biti isplaćena sa budžeta lokalne uprave,  važno da građani Herceg Novog budu o tome informisani.

"Ovo su samo neki od sporova koji sada dobijaju sudske epiloge, a u proteklim godinama su pokrenuti protiv Opštine Herceg Novi, kao rezultat loših odluka i ugovora koji su sklapani u prethodnom periodu.

Važno je napomenuti da je, uprkos ovim isplatama koje otežavaju funkcionisanje lokalne uprave, trenutno finansijsko stanje Opštine Herceg Novi stabilno i sve obaveze se redovno izmiruju", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.