Nikšić: Kontrolom lica i vozila pronađena marihuana i kokain
Ilustracija

Nikšić: Kontrolom lica i vozila pronađena marihuana i kokain

Nikšićka policija je tokom jula ove godine, sprovodeći aktivnosti na suzbijanju tzv. ulične prodaje opojnih droga, kontrolom lica i vozila pronašla i oduzela marihuanu i kokain. Protiv tri lica su podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Službenici CB Nikšić su, 15.jula u mjestu Budoš na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, kontrolisali pmv marke „VW Golf“ podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao V.Đ. (26) iz Podgorice. 

"Pregledom vozila policijski službenici su ispod sjedišta vozača pronašli i oduzeli  manju količinu biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Nadalje, nikšićka policija je 23.jula u mjestu Stubica, na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, kontrolisala pmv marke „VW Polo“ cetinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao H.A. (23) iz Podgorice, dok su se u vozilu nalazili I.K. (20) i M.M. (24) iz Podgorice.

"Pregledom I.K. policijski službenici su pronašli i oduzeli manju količninu suve biljne materije za koju se sumnja da je marihuana", saopšteno je.

Takođe 24. jula u ulici Sarajevski put, na magistralnom putu Nikšić – Šavnik – Plužine, službenici policije kontrolisali se pmv marke „Opel   Insignia“ kojim je upravljao S.L. (44) iz Podgorice.

"Kontrolom ovog lica policijski službenici su pronašli i oduzeli jednu pvc kesicu sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain težine od oko 2,5 grama", kazali su iz policije.

Pronađene i oduzete materije su upućene u Forenzički centar radi vještačenja.

O događajima je kako se dodaje u saopštenju,  obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elementa bića krivičnih djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, "a koji je naložio da se od V.Đ, I.K. i S.L. uzme zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina i da se nadležnom sudu za prekršaje protiv ovih lica podnesu prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.