Morska voda oslobađa od stresa, liječi najteže bolesti, ublažava bolove
Foto: Kodex

Bogata mineralima, magnezijumom, kalijumom, kalcijumom, jodom

Morska voda oslobađa od stresa, liječi najteže bolesti, ublažava bolove

Morska voda prija zdravima, ali takođe pomaže u liječenju mnogih zdravstvenih tegoba. Osim što oslobađa od stresa, takođe oporavlja pluća, ublažava artritis, smanjuje upale i liječi kožne bolesti.

Morska so je bogata mineralima kao što su magnezijum, kalcijum, kalijum i jod, zbog čega udisanje morskog vazduha oporavlja disajne puteve i bronhije. Zbog toga mnogi tvrde da se na moru "lakše diše".

- Vazduh u blizini mora je zasićen negativnim jonima, što olakšava disanje i povoljno djeluje na osobe koje boluju od astme - rekao je doktor Džordž Parker sa klinike Heal Tretment u Londonu,prenosi Informer.

Zbog svog bogatog sastava, morska voda djeluje blagotvorno i pomaže kod dermatitisa, ekcema i psorijaze. Kalijum iz morske vode može da podstakne liječenje mnogih kožnih bolesti.

- Morska so ima svojstva antiseptika, zbog čega je blagotvorna kod kožnih alergijskih reakcija - naveo je doktor Parker.

Kombinacijom sporta i kupanja na moru možete se osloboditi bola u leđima, smanjiti upale i ublažiti artritis. Morsko okuženje idealno je za sportske aktivnosti poput plivanja, ronjenja, aerobika u vodi i odbojke na plaži. Uz opuštanje tijela, ovim se podstiče i oslobađanje viška tečnosti iz organizma. Kupanje u morskoj vodi podstaći će funkciju organa koji filtriraju i izlučuju štetne stvari iz organizma, kao što su jetra, bubrezi i koža.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.