Zlatni most koji pridržavaju džinovske ruke na 1400 m nadmorske visine(FOTO)(VIDEO)

Nova atrakcija u Vijetnamu

Zlatni most koji pridržavaju džinovske ruke na 1400 m nadmorske visine(FOTO)(VIDEO)

U planinama iznad vijetnamskog grada Da Nanga nikao je pješački most koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Most s ogradom zlatne boje otvoren je početkom juna u okviru popularne turističke lokacije "Thien Thai Garden".

Prema podacima dostupnim na internetu, most je otvoren u junu prošle godine i do njega se stiže žičarom dugom 5.801 metar, otvorenom 2013, koja drži Ginisov rekord kao najduža neprekidna žičara na svijetu.

most3750x430

Smješten je na visini od 1.400 metara nadmorske visine, zbog čega je jedva vidljiv sa podnožja planine. Most je dug 150 metara i podijeljen je u osam cjelina, a svaku od njih razdvaja džinovska kamena skulptura u obliku ljudskih šaka, urađenih posebnom tehnikom tako da djeluju kao da datiraju iz nekog starog doba.

Zanimljivi su i elegantni detalji koji krase gotovo svaki metar ove građevine. Na primjer, cijelom njegovom dužinom zasađeno je ljubičasto cvijeće koje djeluje vrlo efektno uz zlatnu ogradu mosta.

most750x430

Kako navodi magazin The Spaces, ovaj most predstavlja samo dio velikog projekta vrijednog dvije milijarde dolara pokrenutog sa ciljem da privuče što više posjetilaca u turističku regiju Ba Na, prenosi gradnja.rs.

Turističko naselje Ba Na osnovali su francuski kolonizatori još 1919. godine, nalazi se u blizini Da Nanga i nekada je brojalo oko 200 luksuznih vila od kojih je danas očuvano tek nekoliko.

Ovdje se danas nalazi još nekoliko turističkih atrakcija poput luna parka i malog francuskog sela s ulicama od kaldrme.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.