Zastave na pola koplja povodom smrti Olivera Dragojevića, poslušajte tužnu pjesmu obožavalaca ispred njegove kuće (VIDEO)
Oliver Dragojević

Sjutra Dan nacionalne žalosti u Hrvatskoj

Zastave na pola koplja povodom smrti Olivera Dragojevića, poslušajte tužnu pjesmu obožavalaca ispred njegove kuće (VIDEO)

Na inicijativu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, Vlada Hrvatske je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku o proglašenju Dana nacionalne žalosti povodom smrti Olivera Dragojevića, koji će se obilježiti u utorak, 31. jula.

Dan nacionalne žalosti obilježiće se isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost, javlja Anadolija.

Dan nacionalne sućuti, za razliku od Dana žalosti, ne podrazumijeva otkazivanje ranije planiranih priredbi, navodi agencija.

Dragojević je preminuo juče nakon kraće i teške bolesti u 71. godini života u Splitu, samo godinu dana nakon što mu je dijagnostikovan kancer pluća.

Oko tri stotine Splićana okupilo se u čast muzičkoj legendi, a na snimku ispod teksta možete pogledati kako je to izgledalo:

Od Olivera su se oprostili i u Vela Luci. Građani su se okupili ispred njegove kuće i tužno zapjevali.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.