U sudaru jahte i jedrilice stradali Poljaci, uhapšen Tivćanin
Foto:Boka news

U zalivu Trašte

U sudaru jahte i jedrilice stradali Poljaci, uhapšen Tivćanin

Dvije osobe (muškarac i žena) smrtno su stradali u pomorskoj nesreći koja se oko 12 sati dogodila na moru, oko 8 milja jugoistočno od uvale Oblatna u zalivu Trašte, prenosi Boka News.

Službenici policije identifikovali su žrtve današnje pomorske nesreće, pa kako prenose mediji tokom sudara jahte „Flipper“ i jedrilice „Karkuma“ stradili su skiper Martin Piotr Makovski (39) i Emilija Agneska Pjaskovska (46), oboje poljski državljani.

Na jahti „Flipper“ nije bilo povrijeđenih. U trenutku sudara jahte sa 16 metara dugačkom poljskom jedriliciom na njoj je bio vlasnik Sergej Hatulev iz Moskve, tri člana njegove porodice i skiper Ivan Fatović (30) iz Tivta koji je kako mediji prenose priveden.

Na plovilima koja su učestvovala u udesu bilo je ukupno 13 osoba, na jednom plovilu dvoje djece, skiper i dvoje odraslih, a na drugom petoro djece, skiper i dvoje odraslih.

Do nesreće je došlo jer je jahta udarila u krmeni dio jedrilice.

Iz za sada neutvrđenih razloga, došlo je do sudara motorne jahte „Flipper“ pod britanskom zastavom i jedrilice tipa „Azimut 50“, takođe pod inostranom zastavom.

Stradali i osobe koje su evakuisane sa oštećene jedrilice, prevezeni do marine Zelenika gdje su ih dočekale i pregledale ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Oštećena jedrilica u teglju pilotskog broda Marine Zelenika kojim upravlja Nenad Baničević, takođe je dovučena u Boku, dok je “Flipper” do Zelenike stigao vozeći na sopsotveni pogon.

Na lice mjesta su nakon nesreće i dobijenog poziva u pomoć, upućena spasilačka plovila Uprave pomorske sigurnosti SAR-1 i SAR-3, kao i inspektori sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor, ekipa Granične pomorske policije, te ekipa iz Marine Zelenika.

U akciju je bio uključen i helikopter MUP-a, kao i Služba zaštite i spašavanja Opštine Tivat.

Nadležni organi pokrenuli su istragu o uzrocima ove teške pomorske nesreće.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.