Oliver Dragojević

Poznati se opraštaju od Olivera:

"Ovo je preteško,...poljubi mi Tošu i zapjevajte jednu za sva vremena,...Maestro"

Legendarni pjevač Oliver Dragojević premino je jutros u pet sati u splitskoj bolnici u 71. godini, godinu dana nakon što mu je dijagnostifikovan kancer.

Vijest o smrti jednog od najpoznatijih muzičara bivše Jugoslavije, umjetnika čije će pjesme ostati da žive kroz generacije koje dolaze, je potresla region, a nedugo nakon što je njegova porodica potvrdila žalosnu vijest usledila je i salva komentara i emotivnih poruka kojima su se fanovi opraštali od legende.

I ne samo fanovi, od velikog Olivera oprostile su se i njegove kolege Sergej Ćetković, Toni Cetinjski, Vlado Georgijev, glumac Nikola Kojo, ali i mnogi drugi.

Cetinjski, koji je godinama bio vrlo blizak s Oliverom, poslovno i privatno, posvetio mu je prelijepe riječi na Fejsbuku koje će mnoge i te kako dirnuti, ako ne i rasplakati.

"DRAGI MOJ MORSKI VUČE. Ništa više neće biti isto nakon tvog odlaska, dragi naš Oliver. Sve tvoje šale i gluposti kojima smo se smijali ka dica su momenti koje nikada neću zaboraviti. Moram ti priznati da sam te volio i volim kao da si mi otac a po duši si mi bio ponekad kao mlađi brat. Od tebe sam najviše učio jer sam od tebe i najviše dobio.

Ti si se davao ljudima i prijateljima i nisi se štedio u tome. U toj činjenici leži još jedna od tajni tvog uspješnog postojanja i rada.", napisao je Toni.

Glumac Nikola Kojo reagovao je na negativne komentare povodom smrti Olivera Dragojevića. I dok se većina oprašta od jednog od najvećih muzičara sa ovih prostora ima i onih koji su u njegovoj smrti našli razlog za neprikladnu "šalu".

DjQkZczW4AEPoyl

Foto: Twitter

Kojo je osudio negativne komentare povodom smrti velikana muzičke scene.

"Ovakvo smeće živi pored vas. Mislite o tome.. Zbogom divni Olivere, koje god da si vjere i nacije", napisao je Kojo na Tviteru.

Sergej Ćetković je na Instagramu objavio oproštajnu poruku posvećenu svom kolegi.

"Počivaj u miru Maestro i hvala ti na svemu".

Pop pjevačica Severina, skrhana je zbog smrti kolege i sugrađanina Olivera Dragojevića.

“Ovo je teško, ovo nema smisla, ovo je preteško… Na njegovim pjesmama sam učla da govorim prve riječi. Ovo je jako teško i ne želim da vjerujem. On je pape svih Dalmatinaca. Njegove pisme su ušle u nas kroz majčino mlijeko. On je u mom DNK, u tvom i u tvom i u svima nama.
 Hvala ti, pape
 Volim te, pape. 
Plačem, pape
Oprosti mi, pape…
…svi plačemo…”, napisala je Seve na Instagramu.

 

Објава коју дели Severina Kojic (@severina) дана

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.