Država za pola godine oduzela 40 stanova, pet kuća i 30 auta
Ilustracija

Imovina za koju se sumnja da je stečena kriminalnim radnjama

Država za pola godine oduzela 40 stanova, pet kuća i 30 auta

Po osnovu Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću Upravi za imovinu Crne Gore je od 1. januara do 30.juna 2018. godine, po nalogu sudova, predato na raspolaganje preko 40 stanova, sedam poslovnih prostora, pet kuća, 30 automobila i dva skutera na vodi.

Imovina, za koju se sumnja da je stečena kriminalnim radnjama, trajno je ili privremeno oduzeta na inicijativu Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave policije, Višeg suda u Podgorici, kao i osnovnih sudova u Ulcinju, Nikšiću, Rožajama, Pljevljima i Bijelom Polju, piše Dan a prenosi CdM.

Osim navedenih nepokretnosti, oduzeta je velika kvadratura zemljišta, placeva, njiva i šuma, u Podgorici, Beranama i Danilovgradu, gdje je između ostalog zaplijenjen po jedan šljivik i ribnjak.

Posebno je interesantan spisak oduzetih automobila, među kojima su četvorotočkaši velike vrijednosti, marke “Mercedes”, “Land rover”, “Audi”, BMW, “Golf 7” i mnogi drugi.

Među oduzetom robom je i pet tona droge, za koju Uprava za imovinu u svom izvještaju navodi da je 18. aprila formirala komisiju za njeno uništenje koje je obavljeno u postrojenju-kotlarnici firme “Javorak MB” u Nikšiću.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.