Narko-kartel ucijenio glavu ženke njemačkog ovčara na 70.000 dolara!
Sombra

Veliki gubici zbog "osjetljivog nosa"

Narko-kartel ucijenio glavu ženke njemačkog ovčara na 70.000 dolara!

Policijski pas Sombra, koji je otkrio rekordnu količinu narkotika u Kolumbiji, premješten je iz bezbjednosnih razloga, nakon što je narko-kartel „Urabenjos“ ucijenio njenu glavu na 70.000 američkih dolara.

Kako navodi Bi-Bi-Si, obavještajni izvori upozorili su da je „Urabenjos“ ucijenio glavu šestogodišnje ženke njemačkog ovčara, nakon što je ona pronašla skoro 10 tona kokaina te bande.

„Urabenjos“ se smatra najmoćnijom kriminalnom organizacijom u Kolumbiji, te je Sombra premještena iz „epicentra“ djelovanja bande na aerodrom u Bogoti.

Naime, smatra se da je za nju bezbjednije da „radi“ na međunarodnom aerodromu jer se nalazi izvan glavnog područja uticaja te bande.

Sombra je bila raspoređena u lukama na atlanstkoj obali, uključujući grad Turbo, iz kojeg se tone kokaina isporučuju gliserom, a ponekad i podmornicama u srednju Ameriku i SAD.

Sombra je nanjušila 5,3 tone kokaina u Turbou, a nedavno je pronašla još četiri tone kokaina, koji je bio skriven u auto-djelovima za izvoz.

sombra

Najveći dio trgovine drogom kontroliše „Urabenjos“, a šef te bande Dairo Antonio Usuga jedan je od najtraženijih muškaraca u Kolumbiji, napominje Bi-Bi-Si.

Dodaje i da nije neuobičajno da „Urabenjos“ nudi novac „kako bi se otarasio onih koji mu stoje na putu“, ali da značajno veća suma koju je ponudio za ubistvo Sombre ukazuje na finansijske gubitke koju je banda pretrpjela zbog njenog „osjetljivog nosa“.

Sombra, čije ime u prevodu znači Senka, „radi“ za policiju otkako je bila štene, a zaslužna je za hapšenje 245 osumnjičenih trgovaca drogom.

Izvor:Tanjug/RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.