Pokazala grudi iz auta, sada je kritkuje pola nacije i traži policija (FOTO)
Foto: Screenshot

Haotična situacija na cestama

Pokazala grudi iz auta, sada je kritkuje pola nacije i traži policija (FOTO)

Libanska policija u potrazi je za ženom koja se popela kroz krovni prozor automobila i pokazala gole grudi na prometnom autoputu. Žena je obnažila svoje atribute vozeći se po jedinoj brzoj cesti kroz grad Sidon, inače treći grad po veličini u Libanu.

Libanske ulice često su poprište kojekakvih incidenata ali i ozbiljnih kršenja zakona jer policija gotovo da i ne kontroliše šta se događa na cestama.

Ovaj posljednji nestašluk s golim grudima podijelio je naciju. Dok jedni traže da se žena uhapsi, drugi u tome ne vide ništa više od bezopasne šale. 

Među ovim prvim je Ziad Akl, osnivač organizacije za bezbjednost saobraćaja YASA, koji traži da policija privede sve uključene u ovu ekzibiciju. 

"Situacija na našim cestama je haotična, katastrofalna", kazao je za Mail Online.

"Policija mora uložiti značajne napore kako bi se poštovali zakoni o bezbjednosti saobraćaja, a to ne uključuje samo kontrolu brzine na nekoliko prometnih ulica. Ovaj posljednji šou je protivzakonit i neetičan. Izvršioce treba kazniti, a paralelno s tim nužno je ozbiljnije raditi na pravilima u saobraćaju da se takve stvari više ne ponavljaju", istakao je.

Iz policije nijesu imali komentara, ali Joele Basil iz državne agencije za sigurnost u saobraćaju pozvala je na donošenje strožijih zakona. Napomenula je da su neka od divljanja i ispada na cestama povezani s konzumacijom alkohola ili psihičkim problemima. 

29fae868af6d06a2e4f1

Foto: YASA

"Ponašanje na cestama nekih građana u  saobraćaju ponekad upućuje na probleme s mentalnim zdravljem, a ponekad i tendenciju a kršenja zakona i rizičnog ponašanja", kazao je.

Liban je mala država sa svega šest miliona stanovnika - ali statistike saobraćajnih nesreća među najgorima su na svijetu. U prosjeku, godišnje se dogodi oko 4500 saobraćajnih nesreća, s oko šest hiljada povrijeđenih i 900 mrtvih, prenosi 24 sata. 

S druge strane, mnogo je i onih koji su podržali nepoznatu ženu i njeno pravo da se izrazi u zemlji u kojoj se sve više ograničavaju slobode. Mnogi komentatori slučaja istakli su da policija lovi ženu zato što je pokazala grudi, dok puno teža djela prolaze nekažnjeno.

U posljednje vrijeme u Libanu je više slučajeva u kojima je blogere privela policija samo zato što su na društvenim mrežama kritikovali stanje u državi. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.