Paul Kalkbrener na festivalima Tumaroulend u Belgiji i Lolapaluza u Francuskoj
Foto: Sea dance festival

Lider svjetske elektronske scene

Paul Kalkbrener na festivalima Tumaroulend u Belgiji i Lolapaluza u Francuskoj

Njemačka DJ zvijezda Paul Kalkbrener nastupima na festivalima Tumaroulend u Belgiji i Lolapaluza u Francuskoj objasnio je zašto nosi titulu apsolutnog lidera današnje svjetske elektronske scene.

Rame uz rame sa muzičkim ikonama poput Karl Koksa i Fetboj Slima, Paul je raznovrsnim setom raspamtio publiku na jednom od najvećih svjetskih muzičkih događaja koji je ove godine okupio više od 200.000 fanova iz svih krajeva svijeta, saopšteno je sa Sea Dance festivala.

Kako se navodi, pored vanvremenskih klasika, poput multiplatinastog “Sky & Sand", Kalkbrener je u svoj repertoar uvrstio i trake sa nedavno objavljenog osmog studijskog albuma “Parts of Life”, a sudeći po reakcijama posjetilaca, i ovim izdanjem postavlja nove standarde u muzičkoj industriji.

113248683d14e845bdc914748b09f12d11c79104d

Paul Kalkbrener

Ono po čemu je slavni producent uvijek korak ispred drugih, kako su istakli, je prijateljska konekcija sa publikom koja ruši mit o elektronskoj muzici kao pravcu u kom isključivo uživaju mladi. Snimci sa Tumaroulenda koje je na društvenim mrežama postavio harizmatični muzičar potvrđuju da njegovi setovi ne priznaju generacijski jaz i da tjeraju na neprestani ples i mlađe i starije. 

Kalkbrener je sjajnu energiju prenio i na festival Lolopaluza u Parizu gdje je takođe bio jedan od hedlajnera. Setom, sličnim onom na Tumaroulendu, Paul je bukvalno digao prašinu – euforična publika đuskala je u pjeskovitom vrtlogu koji je rezultat jakog ritma i vibracija emitovanih sa Peri stejdža.

Istakli su da su mu sljedeće stanice rodna Njemačka, Portugalija, Rumunija, Hrvatska, a sami kraj ljeta rezervisao je za crnogorski "Sea Dance" festival koji će se od 30. avgusta do 01. septembar održati na plaži Buljarica, a na kom će publika premijerno uživati u njegovim ostvarenjima.

Ulaznice za ovogodišnje jubilarno peto izdanje festivala su u prodaji po cijeni od 24.99 eura, a u opticaju je i akcija 4+1 u okviru koje za četiri kupljene ulaznice, peta stiže gratis. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.