Ajkule ostale bez medalje
Foto: wp2018bcn.com

Hrvatska u polufinalu

Ajkule ostale bez medalje

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore izgubila je od Hrvatske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Barseloni. "Ajkule" su se od borbe za medalju oprostile porazom 7:9 (2:1, 2:1, 2:4, 1:3).

Crnogorski vaterpolisti su bolje ušli u meč, prve dvije četvrtine riješili u svoju korist sa po 2:1, a imali su i 5:3. Međutim uslijedila je serija Hrvata od 6:1 koja je i odlučila učesnika polufinala. Hrvatska je u drugom poluvremenu naplatila promašaje iz prvog dijela, kada je našu mrežu nekoliko puta spašavao okvir gola.

Borile su se "Ajkule", ali Hrvatska je nakon odmora krenula silovito. "Barakude" su u finišu treće četvrtine došle do izjendačenja (5:5), da bi pred odlučujuću dionicu rezultat bio 6:6. Nakon toga, naša selekcija je bila u minusu do kraja meča.

Hrvati su se razigrali u napadu, postigli tri vezana gola za 9:6, a među statiovama briljirao je golman Marko Bijač koji je između ostalog odbranio dva zicera sa dva metra, Saši Mišiću i Marku Petkoviću.

Golom Aleksandra Ivovića na nešto više od četiri minuta do kraja meča Crna Gora je vratila kakvu takvu nadu, ali promašaji u finišu meča raspršili su sve snove o nastavku borbe za medalju.

U crnogorskoj selekciji po dva gola postigli su Mlađan Janović, Mako Petković i Aleksandar Ivović, a jedan Vladan Spaić.

Dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Ivan Buljubašić, dok su po gol postigli Anđelo Šetka, Marko Macan, Loren Fatović, Ante Vukićević, Luka Lončar, Maro Joković i Andro Bušlje.

Hrvatska će za mjesto u finalu igrati u četvrtak protiv selekcije Srbije, koja je u prvom četrvtfinalu bila bolja od Mađarske 8:5.

"Ajkule" će se boriti za plasman od 5. do 8. mjesta, a prvi rival biće im Mađarska.

Drugi polufinalni par biće poznat nakon duela Italije i Rusije (20.30), kao i Španije i Grčke (22.00).

Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.