"Ajkule" lako sa Rumunijom, slijedi četvrtfinale sa Hrvatskom

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u osmini finala savladala Rumuniju 15:5. "Ajkule" će se za plasman u polufinale boriti sa Hrvatskom.

Crna Gora se mučila samo u prvoj četvrtini, pošto u prvih pet minuta igre nije postigla. Potom su "ajkule" realizovale tri uzastopna napada (Spaić, Petkovi, Drašković), da bi do kraja uvodne dionice pogodili i Rumuni 3:1.

Nakon tri minuta igre u drugoj dionici Đorđesku je smanjio na 3:2, ali je do kraja gledana dominacija "ajkula". Do odmora je naša selekcija napravila seriju 3:0 (dva gola Đura Radovića) i odlijepila se na sigurnih 6:2.

U nastavku su se izabranici Vladimira Gojkovića dodatno razigrali, pogađali su iz svih pozicija, do konačnih i ubjedljivih 15:5.

Crnogorsku selekciju do pobjede vodili su Marko Petković i Aleksandar Radović sa po tri, Đuro Radović, Vladan Spaić i Dragan Drašković postigli su po dva, a po gol Draško Brguljan, Aleksandar Ivović i Saša Mišić.

Dvostruki strijelac za Rumuniju bio je Tiberiu Negrean, dok su po jednom crbogorske golmane Miloša Šćepnovića i Dejana Lazovića, savladali Vlad Georgesku, Nikolae Oanta i Aleksandru Giban.

Mina/RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.