Hiljade plivača iz 55 zemalja preplivalo iz Azije u Evropu (VIDEO)
Učestvovalo 2.419 plivača

Takmičenje u plivanju preko Bosfora

Hiljade plivača iz 55 zemalja preplivalo iz Azije u Evropu (VIDEO)

Ukupno 2.419 plivača iz 55 zemalja učestvovalo je danas na 30. Samsung interkontinentalnom takmičenju preko Bosfora.

Učesnici jedinstvenog takmičenja koje organizuje Turski olimpijski komitet (TMOK) zaplivali su iz mjesta Kanlica na azijskoj obali Bosfora, a trka je završena na evropskoj obali kod parka Kurucesme Cemil Topuzlu,  javlja agencija Anadolija.

Takmičari su plivali u grupama, a start trke označio je turski ministar sporta i omladine Mehmet Muharem Kasapoglu. Plivači su nosili čipove na nogama koji su mjerili njihov vrijeme i odredili konačni poredak.

2018072223157109035846419Web

Najbolje organizovanu trku te vrste na svijetu u muškoj konkurenciji je osvojio Sjevernokipranin Dogukan Ulac koji je kanal dug 6,5 kilometara preplivao za 46 minuta i 58 sekundi.

Drugo mjesto je osvojio domaći takmičar Erge Can, dok je Amerikanac Aleksander Kostič bio trećeplasirani.

2018072223157109035846421Web

U ženskoj konkurenciji pobjedu je izvojevala Turkinja Hilal Zejnep Sarac koja je Bosfor preplivala za 50,5 minuta. I drugo mjesto je pripalo domaćoj takmičarki Busi Topcu, dok je treće mjesto pripalo Amerikanki Ejmi Dencler.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.