Uhapšen Kotoranin, oduzeto 342 tablete ekstazija i marihuana
ilustracija

Suzbijanja ulične prodaje droge

Uhapšen Kotoranin, oduzeto 342 tablete ekstazija i marihuana

Kotoranin D.M. (34) uhapšen je danas zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su danas, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga u Kotoru, pronašli i oduzeli MDMA (ekstazi) i maruhuanu. 

Policija je rano jutros u strarom gradu u Kotoru kontrolisala 34-godišnjeg Kotorina koji je ugledavši policijske službenike pokušao da odbaci opojnu drogu MDMA (ekstazi) koji je držao u ruci, ali je u tome spriječen.

"Kontrolom ovog lica policijski službenici su pronašli i oduzeli 12 tableta ove opojne droge. Policijski službenici su nakon toga ušli u stan koji koristi D.M. gdje su pronašli i oduzeli još 330 tableta za koje se sumnja da su opojna droga MDMA (ekstazi) i dva pvc pakovanja  sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine od oko 400 grama", saopštila je Uprava policije.

Kako se dodaje, kriminalistička obrada upućuje na sumnja da se D.M duži vremenski period bavio tzv. uličnom prodajom opojnih droga na teritoriji Opštine Kotor, a posebno tokom održavanja muzičkih manifestacija.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u policijskom saopštenju.

Policija je takođe u Starom gradu u Kotoru, kod dva lica, crnogorska državljanina, pronašla manje količine materija za koje se sumnja da su opojne droge kokian i amfetamin, a koje su, sumnja se, bile namijenjene ličnoj upotrebi.

"Protiv ovih lica biće podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.