Zahvaljujući Trampu dobili smo bespaltnu reklamu: Cijeli svijet
Donald Tramp

Zahvaljujući Trampu dobili smo bespaltnu reklamu: Cijeli svijet "gugla" Montenegro

Nakon što nas je američki predsjednik Donald Tramp nazvao snažnim, ali agresivnim narodom, koji može da izazove i treći svjetski rat, Google je zabilježio veće interesovanje za našu zemlju.

Google Trends podaci o Crnoj Gori u posljednjih sedam dana za termine "Montenegro" i "Where is Montenegro" (Gdje je Crna Gora) pokazuju ogroman skok interesovanja za našu zemlju nakon izjave Donalda Trampa.

Trends1

Trends2

Prema statistici Google, najveće interesovanje zabilježeno je 18. jul, kada se ime “Montenegro” našlo na osmom mjestu po broju traženih pojmova u SAD. I pojam “World war III” (Treći svjetski rat) bilježi veliki rast od momenta emitovanja intervjua predsjednika SAD Donalda Trampa. 

U intervjuu za Foks njuz, Tramp je govorio o funkcionisanju i finansiranju NATO. Na pitanje novinara, zašto bi njegov sin išao da brani Crnu Goru, Tramp je kazao da je pitao istu stvar.

"Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam - u Trećem svjetskom ratu smo!", kazao je Tramp.

Tramp je dodao da su tako stvari postavljene, podsjetio da je on tek došao na funkciju i već obezbjedio dodatno finansiranje za NATO.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.