Pijanista Andrija Jovović  nastupio na Don Brankovim danima muzike (FOTO)
Foto: KotorArt

Izveo najpoznatija svjetska djela

Pijanista Andrija Jovović nastupio na Don Brankovim danima muzike (FOTO)

U okviru ciklusa koncerata pod nazivom KotorArt talenti na Don Brankovim danima muzike nastupio je mladi pijanista Andrija Jovović, koji je osvojio brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima. Izveo je djela Ludviga van Betovena, Johana Sebastijana Baha, kao i nekoliko kompozicija Frederika Šopena, saopšteno je iz KotorArt-a.

“Jako mi je drago da sam svirao na KotorArtu jer ga smatram najboljim festivalom u Crnoj Gori., s tim u vezi čast i odgovornost je još veća. Za concert sam pripremio program koji mi trenutno najbolje leži I nadam se da je publika uživala”, izjavio je Andrija Jovović.

Nakon završene Muzičke škole Vasа Pavić u Podgorici, u kla­si Lidije Skender, Jovović je upisao studije klavira na Univerzitetu za muziku i izvođačke umjetnosti (MDW), u Beču, u klasi Nataše Veljković.

Osvojio je prve nagrade na takmičenjima Petar Konjović (Beograd), "Citta di Avezano" (Rim), Pjetro Gaci (Skadar), na Festivalu mla­dih muzičara (Herceg Novi), Banjalučkom bijenalu itd.

andrijajovovic071838

Foto: KotorArt

Renomirani članovi žirija, među kojima su profesori i šefovi klavirskih katedri u Rimu, Milanu, Beogradu, Za­grebu, Ljubljani, Novom Sadu, komentarisali su da se radi o talentovanom dječaku s vrlo profesionalnim tonom i besprijekornom muzikalnošću.

U avgustu 2015. godine predstavljao je svoju zemlju na Festivalu italijanske kulturne mreže IPSIA u Prizrenu, gdje je položio audiciju među 65 mladih muzičara, i bio nagrađen učešćem na semi­naru pijaniste Pjerluiđija di Telae.

Takođe, pohađao je majstorske kurseve poznatih pedagoga kao što su Dmitri Baškirov, Vladimir Viardo, Jurij Kot, Boris Kraljević, Horst Lajhtfrid, Aleksandar Serdar, Bojan Martinović.  

Večeras na programu je koncert pod nazivom “Muzički put svile” , a učestvuju mladi umjetnici iz Kine. Održaće se u crkvi sv. Duha, sa početkom u 21.30h. Ulaz je besplatan. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.