Još milion eura za radove na pruzi Bijelo Polje-Bar

Novi budžet

Još milion eura za radove na pruzi Bijelo Polje-Bar

Finansijski sporazum između Vlade i Evropske unije o Godišnjem akcijskom programu za Crnu Goru iz 2014. godinu, biće dopunjen stavkom na osnovu koje će se iz kapitalnog budžeta izdvojiti dodatni milion eura za radove na pruzi Bijelo Polje-Bar.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade usvojen je predlog ove dopune za rehabilitaciju dionice željezničke pruge Kos-Trebešica, koji se finansira u okviru ovog programa.

Prvobitno je za ovih 6,7 kilometara pruge trebalo da bude ukupno izdvojeno 4,6 miliona eura, ali su nepredviđeni radovi na sanaciji klizišta dodatno uvećali planirani budžet, prenose Dnevne novine.

“Novi budžet je veći nego prvobitno planirani za 1.046.068,28 eura i iznosi 5.646.068,28 eura, a dopunom Finansijskog sporazuma predviđeno je da se nedostajuća sredstva obezbijede uvećanjem nacionalnog kofinansiranja iz Kapitalnog budžeta, u skladu s dinamikom sprovođenja radova”, precizirano je u odluci.

Utvrđen je Nacrt prostornog plana posebne namjene Nacionalnog parka Skadarsko jezero i program javne rasprave za taj dokument koja će trajati 20 dana.

Osnovni cilj njegove izrade je revizija aktuelnog dokumenta za formalne i planske pretpostavke osmišljenog razvoja, organizacije i uređenja prostora Skadarskog jezera, u skladu sa principima održivog razvoja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.