Savković: Nećemo dozvoliti kategorizaciju, nastavljamo dalje

Majke održale protest ispred Skupštine

Savković: Nećemo dozvoliti kategorizaciju, nastavljamo dalje

Korisnice naknada za majke troje i više djece održale su danas protest ispred Skupštine.

Poručuju da kategorizaciju neće da dozvole, bilo da se radi o majkama koje su bile u radnom odnosu prije ostvarivanja tog prava, o onima koje su na Zavodu za zapošljavanje ili su bile korisnice penzija, prenosi Rtcg.

Predstavnica Kordinacionog odbora bivših korisnica naknada, Željka Savković, poručila je da neće odustati od protesta dok im se ne vrati doživotno stečenih 70 i 40 odsto prosječne zarade.

Podsjetimo, oko 600 majki troje ili više djece, koje su ranije raskinule ugovor na određeno vrijeme zarad doživotne naknade i koje su nakon što je ona ukinuta ostale bez primanja, moći će da ostvare pravo na novu vrstu primanja.

Procijenjeno je da će biti potrebna sredstva za period od 18 mjeseci (do kraja tekuće godine) u iznosu od oko 3,56 miliona eura. Tu su uključena i sredstva za doprinose.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.