Ušće fest slavi 5. rođendan uz YU Grupu i Alena Islamovića: Dođite da se družimo!
Obradović i Čampar, foto: Kodex

Slika Bijelog Polja na turističkoj mapi da se promijeni na bolje

Ušće fest slavi 5. rođendan uz YU Grupu i Alena Islamovića: Dođite da se družimo!

Festival dobre muzike i provoda, "Ušće fest Bijelo Polje" po kojem je grad na Sjeveru Crne Gore postaje polako prepoznatljiv u ovim ljetnjim danima, održaće se i ove godine, peti put zaredom na dobro poznatom lokalitetu Ušće kod Voljavca.

Na ovogodišnjem "Ušće festu", pubilika će imati priliku da kao i prethodnih godina uživa u vellikim hitovima koji traju godinama unazad, i koji se svuda pjevaju. 

Yu Grupa i Alen Islamović sa svojim Live bendom nastaviće 22.jula seriju dobrih koncerata na Ušće festu, koju su prethodnih godina započeli Crvena Jabuka, Riblja Čorba, Piloti, Galija, Van Gogh, Teška industrija, kao i mnogi drugi bendovi iz Crne Gore i regiona.

Menadžer festivala Vladimir Čampar istakao je na konferenciji za medije da Ušće fest 22. jula slavi 5 rođendan uz velika muzička imena.

"Imamo obavezu da nastavimo kvalitetni slijed programa, pa su sa nama ove godine članovi YU Grupe koja traje skoro četiri decenije, i Alen Islamović koji je obilježio istoriju roka kroz bendove "Divlje jagode", "Bijelo dugme", i bio jedan od nosilaca najvećih hitova. Festival smo planirali za mlade, ali s obzirom na hitove koji duboko sežu u prošlost ovo je i poziv i za starije sugrađane, da dođu i da spojimo mladost i iskustvo na Ušću", poručio je Čampar.

Ističe da je Ušće poznato i kao festival koji afirmiše mlade bendove iz Bijelog Polja.

"Ove godine imamo bend koji je već svojim radom afirmisao sebe, to je "Dilan bend", a tokom cijelog dana posjetioci će uživati u najvećim svjetskim i domaćim hitovima uz DJa Perotu", kazao je menadžer festivala.

37334210102096772954476527901584701775675392n

Za sve posjetioce prevoz je obezbijeđen, a ulaz je besplatan.

"Od 15 časova će sa autobuske stanici krenuti autobusi do Ušća, a naravno i po samom završetku goste će vratiti u grad", kazao je Čampar.

DJ Perota će tokom dana praviti dobru zabavu,prvi nastup je zakazan u 18:30h kada će nastupiti Dilan bend, zatim YU Grupa u 19:30h, i finale Ušće festa je u 21:30h sa Alenom Islamovićem.

Menadžer festivala najavio je i nove projekte koji će se realizovati sledeće godine, a koji će kako je kazao promijeniti ne samo turističku, nego i ekonomsku sliku Bijelog Polja.

"Radi se o projektima koji će obuhvatiti prostor od Bistrice do Bjelasice, a koji će donijeti nova radna mjesta i predstaviti Bijelo Polje kao grad otvoren za investitore i njihova ulaganja", naglasio je Čampar i pozvao društvene aktere da naprave od Bijelog Polja grad u koji se dolazi.

Direktorica Tursitičke organizacije Bijelo Polje, Violeta Obradović istakla je da je festival posebno značajan sa turističkog aspekta.

"Samo mjesto vezom sa najvećim turističkim potencijalom Opštine Bijelo Polje Đalovića pećinom, pored planine Bjelasice pruža spektar razvoja ranih vidova turizma naše Opštine, i zbog toga smo i ušli u ovu priču prije pet godina, da damo akcenat na dijelove opštine koji mogu u turističkom smilsu da upotpune našu turističku ponudu", kazala je Obradović.

Dodaje da je Ušće fest kao manifestacija već zauzela mjesto u godišnjem programu rada.

"Smatramo da će i ove godine festival pokazati značaj i kvalitet, a građani su glavni koji će dati ocjenu svega toga, dok je na nama da damo maksimalni doprinos, jer kao što znate valorizacija Đalovića pećine u čijem dijelu se i odvija festival zaista je nešto što će uticati da se slika Bijelog Polja na turističkoj mapi promijeni na bolje", poručila je direktorica lokalne TO. 

Ona je podsjetila da je turistička sezona započeta Limskom regatom, nastavalja se Ušće festom i Festivalom folklora koji će se održati 24. avgusta na glavnom gradskom trgu u Bijelom Polju.

Generalni pokrovitelj festivala je Turistička organizacija Bijelo Polje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.