Gitaristkinja Nađa Janković oduševila publiku u Kotoru (FOTO)
Nađa Janković

Don Brankovi dani muzike

Gitaristkinja Nađa Janković oduševila publiku u Kotoru (FOTO)

Sinoć je u prepunoj koncertnoj dvorani muzičke škole „Vida Matjan“, crkvi sv. Duha, mlada kotoranka, gitaristkinja, Nađa Janković, oduševila publiku i ponijela sve pohvale za svoj nastup u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike. Na koncertu je izvela dijela Torobe, Paganinia, Bariosa, Rodriga i Tarega, saopšteno je iz Kotor Art-a.

„Nađa je jedna od najsjajnijih zvijezda crnogorskog muzičkog neba. Tehnički superiorno, muzički doživljeno i umjetnički zrelo. Nastupila je prvi, ali ne i poslednji put na KotorArtu. Tek ćemo se ponositi njenim uspijesima. Ona zaslužuje svu pažnju društva i nadležnih“, izjavio je pijanista, direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, Ratimir Martinović, pod utiscima nakon koncerta.

Kako se navodi, Nađa Janković, učenica gitare u Srednjoj muzičkoj školi Vida Matjanu Kotoru, u klasi Srđana Bulatovića, počela je da svira s devet godina. Od 20017. godine je u klasi Štefana Šmitaiz Fridberga (Njemačka). Godine 2013. održala je dva solistička humanitarna koncerta u Crkvi Sv. Duha i Katedrali Sv. Tripuna u Kotoru i resital u Parlamentu Crne Gore. Nastupala je u Beogradu, Firenci, Rimu, Tirani, Beču, Štutgartu, kao i u gradovima regiona.

nadjajankovic0718025

Foto: KotorArt

Istaknuto je da se usavršavala na seminarima uglednih pedagoga kao što su Vera Ogrizović, Srđan Tošić, Darko Karajić, Jelica Mijanović, Tomas Oferman, Maroje Brčić, Karlo Markione, Nikita Koškin, Hubert Kepel, Radoš Malidžan, Kostas Kociolisi dr. Osvojila je više od tride­set prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima: Dnevikitare (Slovenija), Julian Arkas (Španija), Đovani Mu­sicisti (Italija,) Muzički festival mladih Crne Gore (Herceg Novi), Eduard Pamfil (Rumunija), Zagreb gitar festi­val (Hrvatska), Gitar Art Festival (Srbi­ja), Sarajevo internaiconal gitar festival, (Bosna i Hercegovina). Godine 2016. postala je članica Fondacije "D’Addario".

nadjajankovic0718021

Foto: KotorArt

Večeras na program KotorArt Don Brankovih dana muzike, kako je navedeno,  je još jedan concert u okviru KotorArt Talenata. Ovog puta će se predstaviti mladi pijanista Andrija Jovović, koji je trenutno na školovanju u Beču. Crkva sv. Duha, 21.30h. Ulaz je besplatan!

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.