Nosite rezervni kupaći na plažu!
Foto: Ilustracija

Presvucite se nakon kupanja

Nosite rezervni kupaći na plažu!

Svi znaju da kupaći treba da se presvuče poslije kupanja u bazenu ili moru. To pravilo posebno važi za žene, a zašto je to tako?

Pamuk je zbog načina na koji prolazi vazduh kroz njega mnogo veći prijatelj ženskog zdravlja, a kako su kupaći napravljeni od sintetičkih materijala, potrebno je da ih mijenjate i dok ste na plaži. 

Jer je sintetika teška za prolaz vazduha, vlaga se zadržava i onda nastaju problemi u vaginalnom području. 

Naime, mokar kupaći stvara ambijent u kome se mikroorganizmi razmnožavaju veoma brzo. 

Zato je promjena neophodna ako želite da izbjegnete infekcije urinarnog trakta i probleme sa gljivicama, prenosi Super žena. 

Zato je najbolje da uvijek imate rezervni kostim koji ćete presvući na plaži, a mokar osušiti. Takođe, kupaće kostime treba da perete svaki dan od morske vode ili hlora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.