Đoković razmišljao da ostavi tenis!
Novak Đoković

Đoković razmišljao da ostavi tenis!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković navodno je razmišljao da ostavi tenis i ode u penziju poslije dugih problema sa povredom lakta.

Bol u desnom laktu odvojio je Đokovića od terena na skoro godinu dana, nakon šest mjeseci neuspješne pauze operacija je bila neophodna, ali su nove nevolje stigle na američkoj turneji.

Na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju Novak je ispadao na startu i, prema riječima nekadašnjeg italijanskog igrača Filipa Volandrija, razmišljao da se penzioniše.

Nekoliko mjeseci kasnije potvrda da je donio dobru odluku da nastavi da igra jeste titula na Vimbldonu. 

"Bilo je to stvarno ostvarenje sna, posebno kada pomislimo da je poslije Majamija okupio svoj tim i rekao – ‘Gledajte, hajde da razgovaramo sa sponzorima jer ne znam da li želim da nastavim da igram ili ne’. Stvarno je razmišljao da ostavi tenis", rekao je Volandi. 

Srpski as je tokom karijere uvijek imao prijatelje među kolegama iz Italije koji očigledno malo više znaju nego mi. 

"O tome sam razgovarao sa Fabio Fonjinijem prije nekoliko dana, ali smo znali da će, ako dobije dva teška meča na vrhunskom nivou, povratiti samopouzdanje. Nismo očekivali da opet osvoji Vimbldon, ali poslije duela sa Kajlom Edmundom u trećem kolu, vidjeli smo Đokovića koji je mnogo napredovao". 

Onda je uslijedio najvažniji meč ove sezone – polufinale sa Rafaelom Nadalom koje je trajalo više od pet sati i igralo se u dva dana. 

"Meč sa Nadalom je jedan od najljepših susreta najmanje u posljednje dvije godine. Njegov zagrljaj sa sinom Stefanom je bio presladak – kao san", zaključio je Volandri.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.