DPS: Sporazum Crnogorske i propale budvanske koalicije- definicija političke korupcije
DPS

DPS: Sporazum Crnogorske i propale budvanske koalicije- definicija političke korupcije

Sporazum Crnogorske i propale budvanske koalicije je definicija političke korupcije, poručili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista - Budva.

“Epilog takozvanih pregovora o prevazilaženju političke krize u Budvi, obilježen klasičnom političkom korupcijom, koju Bečićeva stranka licemjerno ističe kao svoj uspjeh, potvrdio je sve slabosti lokalne vlasti, ali i pokazao nedosljednost onog dijela opozicije koji je ovim aranžmanom pogazio sve ono na čemu je gradio imidž - navodnu “principijelnost” i takozvanu “privrženost" interesima Crne Gore”, saopšteno je iz budvanskog Odbora DPS-a.

Kažu da je raspala budvanska koalicija, obilježena kao najgora vlast koju je Budva imala, i prepoznata po svom antidržavnom činjenju.

“Od postavljanja vijenaca Ravnogorcima, do sramnih bilborda kojima su provocirali Budvane, panično je tražila pojas za spasavanje na budvanskoj političkoj pijaci, znajući da njeni članovi broje posljednje dane na svojim unosnim funkcijama. Posvađani i zavađeni, samo su se oko jednog složili - da svoje privilegije i interese moraju sačuvati po svaku cijenu. Taj “pojas” im je danas dobacila Crnogorska, pokušavajući da ovaj svoj kalkulantski politički potez, prethodnih dana prikaže kao nekakav “doprinos dijalogu i demokratiji”. Ne razumijemo kakva je muka natjerala jednu mladu, i činilo nam se perspektivnu stranku, da dobrovoljno pristane na “političku eutanaziju”?!”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Produžetak opasnog političkog eksperimenta, u novoformiranom Opštinskom odboru DPS-a, kako navode, još ih je više učvrstio u stavu da je Budvi hitno potreban potpuno novi i drugačiji politički inženjering.

“Nakon što smo se uvjerili u domete i stručnost političke skalamerije, sa sigurnošću možemo konstatovati i to da Budvani ne zaslužuju ovakvu vlast. Potrebno je što prije stvoriti uslove za kvalitetniji, sadržajniji i organizovaniji život na lokalu. A ključ za to je efikasna lokalna samouprava, koju svakako ne mogu činiti ideološki različite, međusobno posvađane i zavađene stranke”, stoji u saopštenju DPS-a.

Poručuju i da Demokratska partija socijalista sa, kako navode, rušiteljima države i negatorima crnogorske državnosti, nikad nije, niti će u budućnosti praviti kompromise. 

“Oni koji su bili, iz samo njima poznatih razloga, privučeni ovom "nečasnom ponudom" raspale budvanske koalicije, na sasvim izvjesno skorim lokalnim izborima imaće prilike da sagledaju političke posledice partnerstva sa DF-om, Demokratama i ostalim političkim subjektima koji čine antidržavni konglomerat stranaka u Budvi”, zaključuje se u reagovanju Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Budva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.