Francuska je prvak svijeta u fudbalu!
Foto: AFP

Završeno Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Francuska je prvak svijeta u fudbalu!

Fudbalska reprezentacija Francuske osvojila je danas titulu prvaka svijeta na Mundijalu u Rusiji.

 Francuska je u finalu Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji savladala Hrvatsku rezultatom 4:2.

Uzbudljivo finale Svjetskog prvenstva u Rusiji odigrano je na moskovskom stadionu "Lužnjiki", a pravdu na terenu dijelio je argentinski tim na čelu sa arbitrom Nestorom Pitanom.

Nakon opreznog otvaranja utakmice, Francuzi su u vođstvo došli u 18. minutu kada je nakon prekida autogol postigao hrvatski golgeter Mario Mandžukić, javlja Anadolija.

2018071523146921935666175Web

Foto:AA

Hrvatska je izjednačila deset minuta kasnije, takođe nakon prekida. Nakon centaršuta Luke Modrića u šesnaestercu se najbolje snašao Ivan Perišić koji je snažnim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže.

I taj rezultat na semaforu je stajao deset minuta, a potom su “trikolori“ ponovo došli u vođstvo. Nakon korištenja VAR tehnologije sudija Pitana je konstatovao da je Perišić igrao rukom i dosudio jedanaesterac koji je realiyovao Antoan Grizman.

Izabranici hrvatskog selektora Zlatka Dalića su u drugo poluvrijeme ušli znatno odlučnije i stvorili su niz dobrih prilika, ali je izostala realizacija.

Odgovorili su izabranici selektora Didjema Dešama koji su u 59. minutu meča izveli odličnu akciju, koju je udarcem s vrha šesnaesterca u gol pretvorio Paul Pogba.

2018071523147018535668738Web

Foto:AA

Hrvatski tim se nije uspio oporaviti od šoka nakon primljenog gola, a pet minuta kasnije najbolji fudbaler Francuske Kilijan Mbape povećao je prednost na 4:1.

Mario Mandžukić je u 69. minutu u stilu vrhunskog golgetera iskoristio veliku grešku francuskog golmana i smanjio na 4:2.

Francuzi su tako ponovili uspjeh sa SP-a 1998. godine kada su kao domaćini postali svjetski prvaci, a Hrvatska je osvajanjem srebra učinila korak dalje od trećeg mjesta kojeg su takođe osvojili na SP-u 1998. godine.

Treće mjesto na mundijalu u Rusiji osvojila je Belgija, koja je juče rezultatom 2:0 savladala Englesku.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.