Mugošini  saradnici neće potpisati sporazume o priznanju krivice

Suđenje odloženo za oktobar

Mugošini saradnici neće potpisati sporazume o priznanju krivice

Bivši saradnici nekadašnjeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, Nada Stanišić i Dragan Đukić neće potpisati sporazume o priznanju krivice.

Iako je Tužilaštvo u nekoliko navrata indirektno pokušalo da postigne s njima sporazume koji bi kasnije bili ključni dokazi protiv Mugoše, do toga ipak neće doći.

Prema saznanjima Dana, oni su više puta saslušavani u istrazi u predmetu Carine, koju je Specijalno tužilaštvo nastavilo uprkos činjenici da je već počeo sudski postupak.

To je jedan od razloga što je nastavak suđenja Mugoši odložen tek za oktobar do kada tužilaštvo ima rok da pribavi još dokaza kako bi optužnica opstala. U tome neće imati pomoć od Stanišićeve i Đukića, pa se može očekivati da i oni na kraju budu optuženi za zloupotrebe u ovom slučaju.

Mugoša je na ranijem suđenju negirao da je ustupanjem gradsko građevinskog zemljišta firmi Carine oštetio budžet Glavnog grada za preko 6,7 miliona eura. On je u svojoj odbrani naveo da nije kao gradonačelnik donio nijedan akt, već su to radile nadležne službe.

Osim toga optužio je Tužilaštvo da preduzima strategiju koja nalaže da samo on bude optužen u ovom slučaju. Na optuženičkoj klupi Višeg suda u Podgorici već se nalazi tadašnji gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, a u optužnom aktu koji je protiv njega podnesen Đukić i Stanišićeva se navode kao svjedoci, čije saslušanje Specijalno državno tužilaštvo predlaže.

Tužilaštvo sumnjiči Mugošu da je u slučaju Carine oštetio budžet Glavnog grada za višemilionski iznos. Istraga protiv Mugoše pokrenuta je nakon što su vještaci uradili procjenu štete nastale 2007. godine u poslu koji je Opština sklopila sa kompanijom Carine, čiji je vlasnik Čedomir Popović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.