Rožaje: Dova za šehide koji su spriječili pokušaj puča u Turskoj(FOTO)
Foto: AA

„Hvala vam, što dijelite bol sa turskim narodom"

Rožaje: Dova za šehide koji su spriječili pokušaj puča u Turskoj(FOTO)

U saradnji Islamske zajednice u Crnoj Gori i turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), danas je u Rožajama u džamiji „Sultan Murat II“ proučena hatma za šehide stradale 15. jula 2016. godine u Turskoj.

Ovih dana obilježava se dvije godine po pokušaja vojnog puča u Turskoj. Dana 15. jula 2016. godine, infiltrirani pripadnici FETO-a u turskim oružanim snagama izveli su pokušaj vojnog udara u Turskoj, a pokušaj je spriječen nakon što su milioni građana Turske na poziv turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana izašli na ulice i goloruki zaustavili pučiste. Tokom pokušaja vojnog udara poginulo je 250, a ranjeno blizu 2.200 ljudi. 

2018071323143239835590350Web

Foto:AA

U džamiji „Sultan Murat II“ u Rožajama danas se okupio veliki broj vjernika, predvođeni reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom ef. Fejzićem, kako bi proučili hatmu za žrtve stradale 15. jula 2016. godine. 

2018071323143239835590352Web

Foto:AA

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip kazao je okupljenim vjernicima da će 15. jul 2016. ostati upamćen kao najkrvaviji dan u istoriji moderne Tuske. 

„Hvala vam, što dijelite bol sa turskim narodom. Hvala vam, za podršku koju ste nam dali onda kada je bilo najteže. Dan, 15. jul će ostati upamćen kao najkrvaviji dan u istoriji moderne Turske. Iz svega toga, mi smo izašli jači. Molim dragog Boga da podari dženet svih stradalim šehidima 15. jula“, kazao je ambasador Galip. 

U okviru programa obilježavanja druge godišnjice od neuspjelog pokušaja puča u Turskoj, u Rožajama će danas biti održan panel na temu „15.jul“. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.