Katić: Trinaesti jul je u istoriju naše zemlje upisan zlatnim slovima
Foto: Opština Herceg Novi

Položio vijenac na spomenik Bezmetković

Katić: Trinaesti jul je u istoriju naše zemlje upisan zlatnim slovima

Povodom Dana državnosti Crne Gore, 13. jula vijenac na spomenik Bezmetković su u ime Opštine Herceg Novi položili predsjednik Stevan Katić, potpredsjednica Danijela Đurović i odbornik Dragan Šimrak, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Predsjednik Katić je čestitao Dan državnosti sa “mjesta koje je simbol slobode i besmrtnosti onih koji su za nju položili živote”.

“Trinaesti jul je u istoriju naše zemlje upisan zlatnim slovima, kao praznik slobode i borbe za bolju budućnost”, kazao je Katić.

Istakao je da je ovaj dan povod da se sa posebnim pijetetom sjetimo ideala, patriotizma, nesebičnosti i žrtve naših predaka.

“Tekovine 13. jula uče nas da se jedino u miru, slobodi i zajedništvu, poštujući jedni druge, možemo razvijati i napredovati,  a da od naše svijesti i savjesti zavisi društvo u kojem će živjeti naša djeca. Preci su nas zadužili, a mladost zaslužuje da stvaramo i za sobom ostavimo zemlju pravih vrijednosti, jednakih šansi, prosperiteta, zemlju nezavisnih, jakih institucija i zadovoljnih građana, ponosnih na svoju kulturu i tradiciju. Čestitam vam 13. jul,  sa željom da svako od nas bude čovjek koji će tu dužnost časno ispuniti”, poručio je Predsjednik Opštine.

Ističe se da su vijence na spomenik Bezmetković položili su i predstavnici Udruženja boraca NOR-a 1941.-1945. Prisustvovao je konzul Republike Srbije u Herceg Novom Zoran Dojčinović.

Kako se navodi, Dan državnosti Crne Gore obilježava se u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država, i isti datum 1941. godine kada je naš narod je podigao ustanak protiv fašizma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.