Podignuta nova optužnica protiv Zorana Marjanovića
Foto: Večernje novosti

Isti opis zločina

Podignuta nova optužnica protiv Zorana Marjanovića

U novoj optužnici, koja je podignuta protiv Zorana Marjanovića, ostao je gotovo isti opis zločina kao i u onoj koja je vraćena na dopunu. Tužilac navodi da je Zoran sustigao suprugu poslije jednog kilometra, da je petogodišnju Janu ostavio na nasipu, namamio suprugu da siđe dolje do kanala i tu je ubio.

U optužnici, u koju su Novosti imale uvid, koja je od prethodne "bogatija" za tri strane (sada ima 65 strana), novina su iskazi male Jane, doktorke koja je posljednja razmijenila SMS poruku sa pjevačicom, kao i određeni dokumenti, pribavljeni neposredno poslije zločina.

U optužnici se navodi i da je Jelena Marjanović udahnula vodu iz kanala i da je neposredno poslije toga preminula usljed teških povreda.

"Optužnica nema nijedan novi dokaz u odnosu na onu prethodnu, puna je nelogičnosti i nedorečenosti" kaže za Novosti advokat Stefan Jokić. 

Advokat Jokić u tom smislu naglašava da se u optužnici indirektno navodi da je mala Jana gledala zločin. Djevojčica je stajala na nasipu sve vrijeme. I dalje se navodi da se Zoran odvojio od djeteta na osam minuta i da je u tom intervalu ubio suprugu. U optužnici se navodi i da se nije povjerovalo iskazu male Jane, koji je dala u prisustvu tužioca, jer je koristila "rječnik odraslih", koji je neprimjeren njenim godinama. 

Ni u novoj optužnici nije navedeno kojim je oružjem ubijena Jelena, ali ni to kako se Zoran Marjanović, ako je počinilac zločina, oslobodio krvave i mokre odjeće. Na njegovim pantalonama pronađeni su tragovi blata koje je sličnog sastava, kao ono uzeto iz Jelenine smrskane lobanje, ali ne i krvi. U nalazu vještaka medicinske struke i patologa, navodi se da je počinilac morao na sebi da ima puno krvi, a ostavlja se i mogućnost da je imao pomagača.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.