Poslanik automobilom uletio u demonstrante, ima povrijeđenih

Ukrajina

Poslanik automobilom uletio u demonstrante, ima povrijeđenih

U Kijevu su se ispred zdanja Vrhovne rade Ukrajine okupili demonstranti koji su pokušali da blokiraju izlaze iz zgrade parlamenta, javili su ukrajinski mediji.

Kod zdanja Vrhovne rade već drugi dan održavaju se protesti. Demonstranti traže da se zabrani konfiskacija necarinjenih automobila kojima je istekao rok prebivanja u Ukrajini, prenosi Sputnjik.

U četvrtak je trebalo da poslanici razmotre pitanje rješavanja problema vlasnika necarinjenih automobila. 


Prema navodima medija, nekoliko demonstranata sukobilo se sa onima koji su željeli da izađu iz zgrade ukrajinskog parlamenta. 

Tokom protesta automobil u kojem je bio poslanik Pavel Penzenik naletio je na demonstrante. 

„Povrijeđene je već odvezla hitna pomoć. U automobilu ima ljudi“, izjavila je poslanica Oksana Prodan. 

Nakon udesa Penzenika su izveli iz automobila u pratnji policije, a vozač je ostao u vozilu. 

Očevici navode da je automobil povrijedio dva čovjeka, od kojih je jedan zadobio otvoreni prelom noge. 

Penzenik je kasnije potvrdio informaciju o udesu. 

„Išli smo Institutskom ulicom i skretali u Šelkovičnuju. Neko od protestanata je prepoznao poslanike u automobilu. Tu su bila tri narodna poslanika, ja i još dvojica. Bacili su se na automobil, počeli da ga šutiraju, udaraju rukama i teškim predmetima. Razbili su zadnje staklo. Sjedim na zadnjem sjedištu automobila, na staklu imam tragove krvi od pesnica. Okružni smo protestantima i policijom koji zahtjevaju da se linčuju narodni poslanici“, naveo je Penzenik. 

Ukrajinska vlada nedavno je dozvolila policiji da automobile sa stranim registracijama provjerava i da im određuje kazne u skladu sa zakonom o carinama. Policija ranije nije mogla da zaustavlja automobile s evropskim tablicama. 

Ti automobili su postali veoma popularni u Ukrajini, jer su jeftini, kao i zbog rupa u zakonu koje omogućavaju da ne budu carinjeni. Sada ukrajinske vlasti nude vlasnicima takvih automobila carinske olakšice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.