Marković uputio saučešće porodici Alfandari i Jevrejskoj zajednici CG
Foto: Vlada Crne Gore

Marković uputio saučešće porodici Alfandari i Jevrejskoj zajednici CG

Predsjednik Vlade Duško Marković izrazio je u ime Vlade i u lično ime saučešće porodici preminulog predsjednika Jevrejske zajednice Crne Gore Jaše Alfandarija i Jevrejskoj zajednici Crne Gore, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

„Istinski posvećen ideji mira, tolerancije i poštovanja ljudskih prava, Jaša je svojom požrtvovanošću svakodnevno doprinosio multikonfesionalnom skladu u Crnoj Gori, i u regionu. Dakle, vama je bio blizak, a našem demokratskom društvu važan i odan. 'Suviše sam mali da bih mogao da odlučujem šta je ispravno, a šta ne. Cijela naša religija je koncipirana na principu slobode” - govorio je.

Zato danas, istakao je,  kada se Crna Gora oprašta od svog prijatelja, a Jevrejska zajednica Crne Gore od svog osnivača, "ostaje nam obaveza da zajednički, sjećajući se velikog čovjeka i humaniste, nastavimo njegovu misiju očuvanja ideje slobode i tolerancije, kao temeljnih civilizacijskih vrijednosti“ , navodi se u telegramu saučešća predsjednika Vlade Duška Markovića upućenom porodici Alfandari i Jevrejskoj zajednici Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.