UCG reagovao: Sud je odbio kao neosnovan zahtjev da Vojvodić ponovo bude rektor
UCG

UCG reagovao: Sud je odbio kao neosnovan zahtjev da Vojvodić ponovo bude rektor

Osnovni sud u Nikšiću odbio kao neosnovan zahtjev kojim je traženo da Radmila Vojvodić ponovo bude rektor Univerziteta Crne Gore (UCG).

To je saopšteno u reagovanju Univerziteta Crne Gore, gdje se ističe da je punomoćniku UCG-a 11.jula  uručena presuda Osnovnog suda u Nikšiću po tužbi bivše rektorke, prof. Radmile Vojvodić.

"Tužbom je traženo da se poništi odluka Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore o razrešenju prof. Radmile Vojvodić sa funkcije rektora kao i da se Univerzitet Crne Gore obaveže da uspostavi stanje koje je bilo prije donošenja ove odluke Upravnog odbora", saopšteno je.

Radi jasnoće, iz UCG-a napominju da je drugim dijelom tužbenog zahtjeva suštinski traženo da prof. Radmila Vojvodić bude ponovo rektor.

"Sud je prihvatio zahtjev u dijelu u kojem je tražen poništaj odluke o razrešenju.

Međutim, sud je nedvosmisleno odbio kao neosnovan zahtjev kojim je traženo da Univerzitet Crne Gore uspostavi stanje kakvo je bilo prije donošenja odluke Upravnog odbora, u suštini zahtjev da prof. Radmila Vojvodić ponovo bude rektor", navodi se u reagovanju UCG-a

I ovog puta kako se dodaje, Univerzitet Crne Gore  zauzima principijelan stav da ne komentariše odluke državnih organa tako da neće komentarisati ni ovu odluku.

"S obzirom da smo na  Univerzitetu Crne Gore uvjereni da je odluka o razrešenju prof. Radmile Vojvodić zakonita i opravdana, Univerzitet Crne Gore će izjaviti žalbu u zakonskom roku", zaključuje se u reagovanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.