Sud usvojio žalbu: Vojvodić nezakonito smijenjena
Radmila Vojvodić

Poništena odluka Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore

Sud usvojio žalbu: Vojvodić nezakonito smijenjena

Osnovni sud u Nikšiću usvojio je žalbu Radmile Vojvodić i donio presudu da se poništava odluka Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore o smjeni Vojvodić sa mjesta rektora UCG.

U obrazloženju presude je između ostalog navedeno:

''Utvrđujući spornu činjenicu među strankama da li je bilo neophodno izjašnjenje Senata UCG, ovaj sud je mišljenja da je Upravni odbor mogao da razmotri inicijativu i donese odluku o razrješenju rektora bez prethodnog izjašnjenja Senata, ali samo u slučaju nezakazivanja sjednice Senata u razumnom roku, što u konkretnom slučaju nije bio slučaj... Dolazi se do zaključka da se o inicijativi za razrješenje rektora moraju izjasniti i Senat i UO UCG, što u konkretnom nije učinjeno. U krajnjem, nijesu bile ispunjene procesno-formalne pretpostavke za odlučivanje o razrješenju rektora UCG, ovdje tužiteljice, od strane UO UCG''- navedeno je u odluci prenosi portal Anatena M.

Nadalje, u obrazloženju piše da u Odluci o razrješenju Vojvodić, nije navedeno u čemu se ogledaju razlozi za razrješenje.

''Niti vremenski okvir u kojem ista nije izvršavala obaveze predviđene zakonom i Statutom UCG.''

Navedeno je i da je Vojvodić, odluke u vezi sa Visokom medicinskom školom u Beranama, izvršavala u skladu sa obavezama propisanim Statutom UCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.