Muzički program KotorArta počinje na Dan državnosti 13. jula (FOTO)
KotorArt

Muzički program KotorArta počinje na Dan državnosti 13. jula (FOTO)

Na Dan državnosti 13. jula, kao i prethodnih godina, ispred Katedrale Sv. Tripuna otpočeće muzički program KotorArta.

Na svečanom otvaranju ovogodišnjih Don Brankovih dana muzike premijerno će biti izvedena kompozicija Pasija po Steli koju je, kao porudžbinu Festivala, napisao Antonije Pušić, u javnosti poznat kao Rambo Amadeus, saopšteno je iz KotorArt-a.

RamboAmadeus

Rambo Amadeus

Kako je navedeno, ovim djelom, za sopran, naratora i orkestar, KotorArt otvara niz pitanja kojima će se tokom trajanja Festivala, do 13. avgusta, baviti muzičari i stručnjaci iz oblasti ekologije, ukazujući na stepen zagađenosti okoline i, samim tim, Bokokotorskog zaliva.

NatalijaRadic

Natalija Radić

Dionicu soprana u Rambovoj kompoziciji, kako se ističe, tumačiće umjetnica Natalija Radić, dok će Festivalskim orkestrom KotorArta dirigovati Premil Petrović.

PremilPetrovic

Premil Petrović

Pored toga, publika će se podsjetiti i jednе ranijе porudžbinе, djelа Iskra besamrtna  koju je za KotorArt ranije napisao kompozitor Ivan Marović.

IvanMarovic

Ivan Marović

Muzički događaj upotpuniće premijerno prikazivanje dokumentarnog filma reditelja Dušana Vulekovića.

DusanVulekovic

Dušan Vuleković

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.