Uhapšena četiri mladića: Počinili 18 krađa u PG, i 17 na primorju
Ilustracija

Krali novac, mobilne telefone, tablet, sat, auto, garderobu, pića....

Uhapšena četiri mladića: Počinili 18 krađa u PG, i 17 na primorju

Podgorička policija rasvijetlilia je 18 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju koja su počinjena na štetu više pravnih lica u Podgorici. Tom prilikom policijski službenici su lišili slobode četiri lica, od kojih je jedno maloljetno.

Naime, službenici CB Podgorica su, 11.jula uhapsili E.F. (18), V.M. (18) i S.C. (18), sva lica iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili 18 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju, dok je u 12 ovih krivičnih djela učestvovao i maloljetni B.H. (17). Maloljetni B.H. je juče, 11.07.2018. godine, lišen slobode i uz poseban izvještaj priveden državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

"Ova lica su, kako se sumnja, u toku juna i jula 2018. godine, počinila ova krivična djela na način što su upotrebom podesnog sredstva i fizičke snage provaljivali ulazna vrata i prozore na poslovnim i ugostiteljskim objektima kao i na privatnim zdravstvenim ustanovama i trgovinskim radnjama. Oni su, sumnja se, ova krivična djela vršili u noćnim časovima u dijelu Starog Aerodroma, Konika, Maslina i City kvarta. Osumnjičeni su, sumnja se, u ulici Mitra Bakića otuđili vozilo marke „VW Golf II“, a koje su kako se sumnja koristi u izvršenju ostalih krivičnih djela", navodi se u saopštenju policije.

 Osim ovog vozila, kako se dodaje, oni su, sumnja se, otuđili oko 4.000 eura, 800 turskih lira, četiri lap – topa, tablet, devet mobilnih telefona, ručni sat veće vrijednosti, alkoholna pića, garderobu i druge predmete.

Otuđeno vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku kao i izvjesna svota otuđenog novca.

"Službenici CB Podgorica su kriminalističkom obradom i saradnjom sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Tivat, došli do saznanja da su ova lica pored 18 krivičnih djela izvršenih na teritoriji Podgorice, kako se sumnja, izvršila i 17 krivičnih djela na teritoriji opština Budve, Bara i Tivta", saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu, kojem su E.F, V.M. i S.C, 11. jula privedeni uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili 18 krvičnih djela teška krađa u produženom trajanju, dok je maloljetni B.H. uz poseban izvještaj priveden tužiocu za maloljetnike u ODT u Podgorici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.