Žabljak: Logopedski kabinet obogaćen dodatnom opremom, stvoreni uslovi za bolji rad sa djecom (FOTO)
Foto: Crnogorski Telekom

Nastavak procesa socijalizacije djece i mladih sa smetnjama u razvoju

Žabljak: Logopedski kabinet obogaćen dodatnom opremom, stvoreni uslovi za bolji rad sa djecom (FOTO)

Jedanaestoro djece sa Žabljaka dobilo je neophodnu podršku zahvaljujući radu sa stručnim licima i instrumentima kojim je obogaćen Logopedski kabinet u tom gradu, u okviru inicijative Udruženja roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Nova nada“ koju je podržao Crnogorski Telekom.

Riječ je o projektu koji je nagrađen na donatorskom konkursu „Za svako dobro“. Prvobitno je nabavljen digitalni logopedski set – Beringerov set, a ove godine je Logopedski kabinet, koji funkcioniše u prostorijama Udruženja, obogaćen dodatnom opremom čime su stvoreni uslovi za bolji rad sa djecom, saopštio je Crnogorski Telekom.

Kako je saopšteno iz Udruženja, glavni cilj projekta je nastavak procesa socijalizacije djece i mladih sa smetnjama u razvoju i djece sa govorno-jezičkim teškoćama u lokalnoj zajednici.

Novanada

Foto: Crnogorski Telekom

“Donacijom Crnogorskog Telekoma značajno smo unaprijedili svoj višegodišnji rad sa djecom i mladima sa smetnjama u razvoju i djecom sa govorno-jezičkim teškoćama. Osim što smo obezbijedili neophodnu opremu za rad, ovaj projekat nam je omogućio da prvi put za sedam godina koliko radimo, obezbijedimo kontinuitet u radu sa djecom, što nam je veoma važno“ – izjavila je Ljeposava Miljić, koordinator stručnog tima u Udruženju. 

Udruženje „Nova nada“ sa Žabljaka dobilo je podršku na konkursu “Za svako dobro” dvije godine zaredom. “Za svako dobro” je Telekomova dugoročna inicijativa u oblasti društvene odgovornosti kroz koju su do sada podržana 23 projekta od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnoj vrijednosti od oko 120 hiljada eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.