Da mladi daju što veći doprinos u razvoju politike u Herceg Novom
Foto: Opština Herceg Novi

Organizuje se ulična akcija

Da mladi daju što veći doprinos u razvoju politike u Herceg Novom

Ulična akcija pod nazivom “Kao mlada osoba, u Herceg Novom želim da…” biće organizovana u petak, 13. jula 2018. godine od 20 do 22 sati na Škveru, kao dio aktivnosti na izradi Strategije za mlade Opštine Herceg Novi, saopšteno je iz ove opštine.

Kako se navodi, mladi iz Novog će učešćem u akciji imati priliku da daju primjedbe na situacije iz lokalne zajednice, ali i preporuke za koje misle da se tiču njihovog napretka i boljih uslova života u Herceg Novom.

Ovo će biti i odlična prilika da se bolje informišu o procesu izrade lokalne Strategije za mlade, kao i o mogućnostima koje će imati po usvajanju dokumenta.

"Sve zainteresovane pozivamo da se pridruže akciji i tako daju svoj doprinos u razvoju politike za mlade u Herceg Novom", navode iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje i nevladine organizacije Urban Nova, koji realizuju ovu aktivnost.

Akcija “Kao mlada osoba, u Herceg Novom želim da…” je nastavak aktivnosti na izradi Strategije za mlade i Lokalnog plana akcije za mlade 2019 - 2022 u opštini Herceg Novi, koje realizuje Opština Herceg Novi, tačnije Sekretarijat za kulturu i obrazovanje kroz Komisiju za izradu Strategije za mlade.

Cilj lokalne uprave je, kako se ističe, da mladi Novljani i njihova gledišta budu što više uključeni u izradu prvog dokumenta lokalne strategije za mlade u Herceg Novom. S tim u vezi, saradnik tokom ovog procesa je hercegnovska nevladina organizacija „Urban Nova“ čiji je zadatak da sprovede istraživanje koje uključuje situacionu analizu i direktne konsultacije sa mladima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.