Gradiće avanturistički park na 7.000 m2 na Vrbanju(FOTO)
Foto: Opština Herceg Novi

Projekat „Adriatic canyoning“

Gradiće avanturistički park na 7.000 m2 na Vrbanju(FOTO)

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog potpisala je ugovore sa izabranim firmama koje su ponudile najpovoljnije uslove za nabavku i montažu opreme i za izvođenje radova na avanturističkom parku na Vrbanju, u okviru realizacije projekta „Adriatic canyoning“, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Takođe, izabran je nadzorni organ u svrhu praćenja kvaliteta izvedenih radova, čiji je rok završetka 60 dana od datuma potpisivanja ugovora.

Kako iz Agencije informišu, za nabavku i montažu opreme izabrana je slovenačka firma Vevrca d.o.o. čija ponuda iznosi 128.550,00€ i koja ispunjava sve zahtjeve tražene na tenderu, dok je za izvođenje infrastrukturnih radova u zoni parka odabran izvođač Krušo d.o.o. koji je ponudio najnižu cijenu od 68.575,00€.

Kako se ističe, ova dva tendera ključni  su za benefite koje će grad i zaleđe ostvariti iz projekta „Adriatic canyoning“.  Ovaj projekat je finasiran iz pretpristupnih fondova EU, a odobren je na prvom pozivu za dostavu ponuda kroz program prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Sve nabavke u okviru projekta sprovode se u skladu sa jasno utvrđenim EU tenderskim procedurama.

Vrbanjlokacijazaavanturapark1

Foto: Opština Herceg Novi

Kroz projekat je planirana izgradnja avanturističkog parka na Vrbanju – na površini od 7.000 m² u bukovoj šumi, sjeverozapadno od takozvane Šteficine kuće, na 1100 m nadmorske visine.

Navodi se da su planirana četiri poligona: dječiji, visine 1-2 metra, poligon A na visini 2-3 metra, poligon B na visini 4-6 metara i poligon C na visini 6 metara i više. Poligoni će imati ukupno 44 elementa, zip-line poligon, školski poligon, kao i sigurnosni sistem najnovije generacije.

Projektom je planirana i obuka za instruktore parka, kao i oprema za korisnike i instruktore. Izvođač je u obavezi da isporuči park u skladu sa evropskim standardom kvaliteta EN 15567.

Ispod starog makadamskog puta, koji lokaciju dijeli na dvije parcele, planirano je parterno uređenje terena, u okviru kojeg su predviđene staze, stepenice, potporni zidovi, kao i parking prostor sa ukupno 24 parking mjesta.

Vrbanjlokacijazaavanturapark2

Foto: Opština Herceg Novi

Za izvođenje svih radova maksimalno će se koristiti tradicionalni materijali, koji ne narušavaju vizure lokacije – drvo, kamen, šljunak.

Ukupna vrijednost „Adriatic canyoning“ projekta je 1.879.251,32 EUR, od čega je sufinansiranje iz EU sredstava 1.597.363,59 odnosno 85%.  Iz ukupnog budžeta projekta za avanturistički park na Vrbanju opredjeljeno je 305.000 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.