Pretresi u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu, oduzeto oružje, municija, kokain, ugovori...
arhivska fotografija

29 policijska akcija u borbi protiv organizovanog kriminala

Pretresi u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu, oduzeto oružje, municija, kokain, ugovori...

Službenici crnogorske policije su danas, postupajući shodno naredbama nadležnih sudija za istragu, sproveli 29 akciju u okviru rada Operativnog štaba „Boka“, a u cilju rasvijetljavanja teških krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu na teritoriji opština Herceg Novi, Kotor i Tivat, sa akcentom na pronalaženju vatrenog oružja u ilegalnom posjedu i drugih predmeta i tragova koji se mogu povezati sa izvršenjem krivičnih djela.

Policija je danas u nastavku akcije „Boka“ na teritoriji Herceg Novog, Kotora i Tivta izvršila pretrese stanova i drugih prostorija  na pet lokacija.

U Herceg Novom policijski službenci su pretresali stanove i druge prostrije koje koriste B.K. (24) i G.K. (43), u Kotoru su pretresani stanovi i druge prostorije koje koriste D.R. (21), Z.R. (46), dok je u Tivtu pretresana lokacija koju koristi S.J. (35), saopštila je Uprava policije.

Kako se dalje navodi,pretresima službenici policije su pronašli i oduzeli tri puške, 411 komada municije, startni pištolj, pvc kesica sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, mobilni telefon marke „Blackberry”, lap-top i više ugovora o kupoprodaji nekretnina na crnogorskom primorju, a koji će biti predmet daljih provjera službenika Uprave policije.

Pronađeno oružje, municija i droga biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Nakon sprovedenih vještačenja protiv lica kod koji su pronađeni ovi predmeti biće podnijete odgovarajuće krivične i prekršajne prijave -  kaže se u saopštenju.

Iz  Uprave policije su podjsetili da su, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije do sada, u 29 akcija koja su sprovedene od početka oktobra prošle godine, uključujući i navedenu akciju, izvršili pretrese na 371 lokaciji na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

"Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga.Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju", poručuju iz crnogorske policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.