URA: Sa Rudovićem nastavljamo borbu za građansku i demokratsku Crnu Goru
Foto: URA

Povodom ostavke

URA: Sa Rudovićem nastavljamo borbu za građansku i demokratsku Crnu Goru

Cijenimo i duboko poštujemo čin našeg kolege Neđeljka Rudovića, koji je na nesvakidašnji način za crnogorsku političku scenu pokazao odgovornost, javni moral i široki demokratski kapacitet, a čime je URA još jednom demonstrirala suštinsku razliku u odnosu na političke konkurente. URA ostaje kuća slobodnih mišljenja, različitosti i istinske demokratije, kao što je to oduvijek i bila, a sa kolegom Rudovićem nastavljamo borbu za građansku i demokratsku Crnu Goru, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Rudović je juče podnio ostavku na sve stranačke funkcije, dok je ostao član pokreta URA.

On je zastupao mišljenje da treba prekinuti bojkot državnog parlamenta, dok su organi pokreta URA donijeli skoro jednoglasne stavove da bi “prekid bojkota bio protivan Planu izbornih reformi, koji su Abazović i Bečić predstavili komesaru EU, Johanesu Hanu.

U pokretu URA su uvjereni da “sadašnje konceptualne razlike najviših organa stranke i Neđeljka Rudovića, zbog kojih je na odgovoran način podnio ostavku na sve funkcije u stranci, ne smiju biti prepreka ka ostvarivanju onoga zbog čega je URA i osnovana – promjena u Crnoj Gori”.

„Vjerujemo i da će Neđo Rudović kroz dalje članstvo u Građanskom pokretu URA doprinositi kreiranju politika stranke i da ćemo vrlo brzo biti ponosni što smo ostvarili zajednički i najviši cilj – smjenu aktuelne vlasti u Crnoj Gori“, zaključuju u saopštenju iz Građanskog pokreta URA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.