Lambordžini u plamenu: Zapalio se na benzinskoj pumpi (VIDEO)
Foto: Screenshot

Lambordžini u plamenu: Zapalio se na benzinskoj pumpi (VIDEO)

Iako je posljednjih godina bilo više slučajeva samozapaljivanja Lambordžinija, ovog puta za požar je kriv neko drugi.

Lambordžini Hurakan Performant zapalio se na jednoj benzinskoj pumpi u SAD, dok je njegov vlasnik plaćao gorivo. 

Prolaznicima koji su primijetili da je na vozilu iznenada izbio požar moglo je izgledati da je došlo do samozapaljivanja – što ne bi bilo neobično za jedan Lambo, jer su takvi slučajevi već zabilježeni širom svijeta. Međutim, video koji je snimio jedan ljubitelj supersportskih automobila otkriva pravu istinu. 

Naime, vlasnik mini-vana koji se sipao gorivo pored parkiranog Huracana zaboravio je da izvadi crijevo iz rezervoara svog vozila kada je krenuo sa pumpe. Crijevo se otkinulo od aparata i poprskalo benzinom zadnji deo Lambordžinija, gdje se nalazi motor koji je već bio zagrijan od vožnje, nakon čega je buknuo požar. 

Vatrogasci koji su ubrzo stigli ugasili su vatru i spriječili veću tragediju, ali je za plavi Lambordžini bilo prekasno – automobil je potpuno izgorio. U požaru, srećom, niko nije povrijeđen. 

 

A post shared by Parker Gelber (@parker.exotics) on

Inače, dva Lambordžinija koja su se zatekla na pumpi u trenutku incidenta učestvovali su u “Goldrush” reliju, prenosi B92. 

Ova revijalna vožnja kroz Ameriku startovala je u Bostonu 22. juna, a cilj je bio u Las Vegasu, proteklog vikenda. 

Model Hurakan Performant debitovao je na sajmu automobila u Ženevi 2017. Automobil za pogon koristi 5.2 litarski V10 motor sa 631 ks i 600 Nm obrtnog momenta. Iz stanja mirovanja do stotke mu je potrebno svega 2,9 s. 

Početna cijena ovog modela u SAD je 274.390 dolara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.