Francuska u finalu Svjetskog prvenstva
Foto:AA

Savladala Belgiju

Francuska u finalu Svjetskog prvenstva

Fudbalska reprezentacija Francuske je prvi finalist ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Francuska je u polufinalnom meču, odigranom na stadionu "Sankt Peterburg" u Sankt Peterburgu, rezultatom 1:0 savladala selekciju Belgije, prenosi Anadolija.

U prvom dijelu igre je bilo nekoliko solidnih prilika na obje strane, ali bez pogodaka, pa se na odmor otišlo kod rezultata 0:0.

Reprezentacija Francuske je u 51. minuti povela golom Samuela Umtitija koji je pogodio nakon odlične asistencije Antoinea Griezmanna.

Do kraja meča je bilo još nekoliko prilika, posebno za Belgiju, ali su Francuzi ipak uspjeli sačuvati prednost i tako izboriti plasman u finale.

U drugom polufinalnom meču u srijedu od 20 sati sastaju se Engleska i Hrvatska.

Finalni meč Svjetskog prvenstva u Rusiji igra se u nedjelju od 17 sati, a meč za 3. mjesto u subotu, 14. jula.

Podsjećamo kompanija Krefel je kupcima obećala televizore ukoliko reprezentacija Belgije na Mundijalu u Rusiji postigne više od 15 golova.

Belgija je u dosadašnjem dijelu takmičenja postigla 14 golova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.