Ronaldo zvanično prelazi u Juventus: Godine provedene u Realu su bile jedne od najsrećnijih u mom životu
Kristijano Ronaldo

Vrijeme za promjenu

Ronaldo zvanično prelazi u Juventus: Godine provedene u Realu su bile jedne od najsrećnijih u mom životu

Portugalac Kristijano Ronaldo zvanično prelazi u Juventus, a od svog, sada već bivšeg, kluba oprostio se jednim dirljivim oproštajnim pismom.

Ronaldo je u ovom pismu, objavljenom na zvaničnom sajtu Real Madrida, objasnio navijačima Madriđana zašto odlazi i zahvalio se na vjernosti, prenosi Beta.

"Godine provedene u Realu, u gradu Madrid, su bile jedne od najsrećnijih u mom životu. Veoma sam zahvalan ovom klubu i gradu i mogu samo da im se zahvalim na ljubavi koju su mi pružili", započeo je svoj oproštajni 'govor' CR7.

Kristijano je u 'kraljevskom klubu' proveo devet godina, postigao 450 golova na 438 mečeva i Madriđanima donio četiri titule Lige šampiona. 

"Ipak, mislim da je došlo vrijeme da otvorim novo poglavlje u svom životu i zato molim sve navijače da me razumiju, jer sam ja tražio ovaj transfer. Proveo sam nevjerovatnih devet godina u klubu, igrao sa sjajnim saigračima, kako na terenu tako i van njega. Uz timske trofeje imao sam i to zadovoljstvo da osvojim četiri Zlatne lopte i tri Zlatne kopačne, sve to dok sam igrao za ovaj nevjerovatan tim. Real Madrid je 'osvojio' moje srce, kao i moje porodice, i zato sam svima beskonačno zahvalan – klubu, predsjedniku, direktorima, kolegama, svom osoblju, doktorima, fizioterapeutima i svim ostalima koji su se pobrinuli da svaki detalj bude savršen", napisao je emotivni Ronaldo. 

On je sa Realom osvojio čak 16 trofeja, a poslije četvrte osvojene Lige šampiona u posljednjih pet godina, odmah su krenule spekulacije javnosti da želi da promijeni sredinu. Ronaldo je to prvo demantovao, ali kasnije je postalo evidentno, pogotvo poslije odlaska trofejnog stručnjaka Zinedina Zidana. 

"Dugo sam sagledao situaciju i svhatio da je vrijeme za promjenu. Odlazim, ali ovaj dres, njegovo značenje, kao i Santijago Bernabeu će uvijek imati posebno mjesto u mom životu, gdje god da se nalazim. Hvala svima i, kao što sam i rekao kada sam prije devet godina došao ovde, 'Hala Madrid'", zaključio je Ronaldo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.