Demokrate: Tužilaštvo potvrdilo da su oštećeni izmišljeni, jer rad nije plagiran
Demokrate

Demokrate: Tužilaštvo potvrdilo da su oštećeni izmišljeni, jer rad nije plagiran

Rješenje Osnovnog državnog tužilaštva da odbaci krivičnu prijavu protiv Alekse Bečića samo je logičan završetak sramne i monstruozne podmetačine koja je u susret lokalnim izborima organizovana od strane djelova DF-a i DPS-a, navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

"Ovakav epilog je potvrdio i stav Tužilaštva od samog početka, jer podsjećamo da su ovlašćeni predstavnici Osnovonog državnog tužilaštva još 24. aprila ove godine saopštili da su “cijenili sadržinu navoda u medijima, ali da ne postoji osnovana sumnja da je izvršeno pomenuto krivično djelo”", saopštile su Demokrate povodom odluke Osnovnog državnog tužilaštva da Bečić neće biti krivično gonjen, jer je konstatovano da je u tom slučaju nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja.

Demokrate ističu da je Aleksa Bečić "i tokom hajke kojoj je bio izložen u susret lokalnim izborima konkretnim dokazima koje je predstavio medijima još tada razbio u paramparčad ovu udbašku podmetačinu, koja je obilovala morem falsifikata i najprljavijih podmetačina, od kojih je najupečatiljivije razobličavanje  vezano za magistarski rad kontoverzne Mice Kozlik".

"Uostalom, to potvrđuje i državni tužilac koji je po našim saznanjima naveo u aktu da su oštećeni nepoznati, iz čega se da zaključiti da su oštećeni izmišljeni, odnosno da oštećenih nema, jer rad nije plagiran", kazale su Demokrate.

Tokom cjelokupnog procesa Aleksa Bečić je kako dodaju, pokazao rijetko viđen nivo transparentnosti i savjesnosti.

"Odmah je poslao magistarski rad svim medijima u Crnoj Gori, predstavio konkretne dokaze i pozvao nadležne da se saglasno zakonu bave njegovim radom. Takođe, nakon podnošenja krivične prijave, Aleksa Bečić je u svojstvu građanina dao izjavu nadležnom tužiocu i tom prilikom mu priložio 45 dokaza koji jasno pokazuju političku pozadinu lažne i besmislene krivične prijave sačinjene u kabinetima pojedinih lidera DF-a i funkcionera DPS-a, odnosno da je magistarski rad urađen u skladu sa Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama koja su važila. Nakon izjave gospodina Bečića i prezentacije dokaza, nadležni tužilac je istog dana  donio rješenje kojim je odbačena krivična prijava", navodi se u saopštenju.

Demokrate podsjećaju da je Aleksa Bečić bio uzoran student, da je osnovne i postdiplomske stuidje završio na Ekonomskom fakuletetu u Podgorici, da je tokom cjelokupnoig školovanja polagao oko 50-ak ispita kod različitih profesora iz zemlje i inostranstva, da nikad nije pao ispit, odnosno da je sve ispite dao u roku i školovanje završio sa prosječnom ocjenom 9,30.

"Magistarski rad je branio javno u dupke punoj najvećoj dostupnoj sali i pred kamerama, a komisija je odbranu njegovog rada vrednovala sa ocjenom 10", zaključuju Demokrate.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.