EVO na šta najplaćeniji fudbaler na svijetu troši novac (FOTO)
Leo Mesi

U ovoj godini zaradio već 11 miliona dolara

EVO na šta najplaćeniji fudbaler na svijetu troši novac (FOTO)

Jedan od najboljih fudbalera na svijetu je Leo Mesi, a uz tu titulu ide i lijepa količina novca koje on zarađuje, a samim tim i troši. Prema Forbsovoj listi, drugi je najplaćeniji sportista, a prvi najplaćeniji fudbaler na svijetu.

Samo u ovoj godini zaradio je već 11 miliona dolara, a u 2017. godini potpisao je novi ugovor koji mu donosi još 80 miliona godišnje, piše Biznis insajder. 

Ovaj fudbaler, kao i mnogi sportisti, živi i od reklama, a dodatnih 27 miliona zaradi upravo preko njih. Sa Adidasom ima doživotni ugovor, a ugovore ima i sa brendovima “Gatorade”, “MasterCard” i “Pepsi”. 

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Živi u vili Kasteldefesu, kod Barselone, vozi automobil vrijedan 200.000 dolara, vlasnik je kuće u Argentini u kojoj je odrastao, a iako u njoj niko ne živi, redovno plaća njeno održavanje. Povremeno uživa u luksuznim ljetovanjima.

Posjeduje privatni avion, a prošle godine oženio je svoju ljubav iz djetinjstva Antonelu Rokuzo s kojom ima troje djece. Odrasli su zajedno u Argentini i porodice su im oduvijek bile bliske, prenosi Indeks. 

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Napravljen je model njegove noge koji je prodat za pet miliona dolara, a sav novac otišao je za sanaciju štete od cunamija u Japanu. 

Ne pridaje mnogo značaja društvenim mrežama, a iako je prisutan na Instagramu, profil mu je prilično "amaterski".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.