Prvi put u istoriji: Najveća baletska zvijezda - Sergej Polunjin na EXIT-u
EXIT festival

Spektakl u najavi na Petrovaradinskoj tvrđavi

Prvi put u istoriji: Najveća baletska zvijezda - Sergej Polunjin na EXIT-u

Nakon prošlogodišnjeg govora aktivista iz globalnog pokreta "Standing Rock", te dirljivih i inspirativnih riječi jednog od najboljih svjetskih motivacionih govornika Nika Vujičića, uz finalno izvođenja dijela predstave "Kosa" sa preko 30 glumaca na sceni, i ovogodišnji EXIT biće otvoren uz pravi spektakl.

Kako navode iz Festivala, nakon što u četvrtak, 12. jula na glavnoj bini nastupi alt-rok diva LP, uslijediće veliki muzičko-scenski performans, inspirisan ličnim osjećajem slobode koja je tema ovogodišnjeg festivala. Tako će i prvi put u istoriji Exita na glavnoj bini nastupiti jedna od najvećih baletskih zvijezda ovog doba - Sergej Polunjin!

Ovaj pravi Džejms Din baletskog svijeta, igrač, glumac i koreograf, osvojio je planetu svojim nastupima sa gotovo svim najvećim svjetskim baletskim ansamblima, te sa devetnaest godina postao najmlađi prvak londonskog Kraljevskog baleta. 

Polunjin je nastupao na daskama Milanske skale, u Boljšoj teatru i pozorištu Stanislavski u Moskvi, te londonskom Rojal Albert Holu, i brojnim drugim scenama širom planete. Poznat je i po svom buntovništvu protiv establišmenta i pozivima da se klasičan balet izvuče iz elitističkih krugova.

SergeiPoluninFOTODavidLaChapelle

Sergej Polunjin

Kako se ističe, finale ceremonije otvaranja režira mlada novosadska rediteljka Sonja Petrović, a Polunjinu će se pridružiti preko 40 izvođača na sceni, kao i "Almazian Symhony", atraktivni orkestar od 25 djevojaka, predvođen Kačatur Almazianom, jermenskim virtuozom na  violini, koji izvodi klasiku u crosover stilu! Nakon ceremonije će tradicionalno uslijediti vatromet, poslije kojeg na scenu izlazi art-pop diva Fiver Rej, a poslije nje i trenutno najpopularnije svjetske hip-hop zvijezde, američke grupa Migos!

Ovaj jedinstveni događaj na glavnoj bini EXIT festivala, kako se navodi, biće održan u četvrtak, 12. jula, sa početkom u 22:45h po lokalnom vremenu (GMT+1), na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Novom Sadu u Srbiji.

Prošlogodišnje otvaranje festivala, kada su se pred krcatom Petrovaradinskom tvrđavom publici obratili poznati motivacioni govornik Nik Vujičić i aktivisti "Standing Rock" pokreta iz plemena Sijuksa, koji su pozvali svjetske lidere na mir i solidarnost, pratio je višemilionski auditorijum putem prenosa uživo na zvaničnoj Fejsbuk stranici EXIT festivala koji je prenijelo na desetine globalnih medija.

Kako je saopšteno, EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svjetskih zvijezda. Ulaznice su dostupne na kapijama festivala u Novom Sadu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.