Bijelo Polje: Zamućeno izvorište Bistrica, voda nije za piće
Ilustracija

Prokuvati prije upotrebe

Bijelo Polje: Zamućeno izvorište Bistrica, voda nije za piće

Zbog zamućenja izvorišta Bistrica voda u Bijelom Polju nije za piće, saopšteno je iz vodovoda Bistrica.

Iz vodovoda su kazali da je zbog obilnih padavina na slivnom podrčju rijeke Bistrice i planine Bjelasice došlo do povećanja nivoa vode na izvorištu rijeke Bistrice.

"Rezultati fizičko-hemijske analize vode sa izvorišta iz gradske mreže pokazuju zamućenje vode na izvorištu Bistrice, iz kojeg snadbijevamo vodom za piće korisnike na području Opštine Bijelo Polje.

Shodno preporukama i upustvima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, obzirom na blago zamućenje vode, preporučujemo da potrošači koji se snadbijevaju vodom iz gradske vodovodne mreže ne koriste vodu za piće bez prethodnog prokuvavanja vode", poručili su iz bjelopoljskog Vodovoda.

voda

Napominju da se hlorisanje vode vrši redovno i pojačano u sadržaju hlora od 0,30 do 0,40mg miligrama po litru, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode.

"Ekipa tehničke službe Vodovoda „Bistrica”  redovno prati stanje zamućenosti i hlorisanja vode, tako da će pravovremeno obavijestiti potrošače (korisnike) o eventualnim promjenama2, zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.