DPS Kotor: Nadležni organi da reaguju i izreknu kaznu za nepoštovanje državnih i lokalnih propisa (FOTO)
Foto: DPS Kotor

Nepropisno postavljene table

DPS Kotor: Nadležni organi da reaguju i izreknu kaznu za nepoštovanje državnih i lokalnih propisa (FOTO)

Kotorska koalicija uzmiče pred zajedničkim odlukama, ali i pred zakonima, saopštio je DPS Kotor.

Kako su naveli, već je potpuno očigledno da se koalicija u Kotoru održava na aparatima, vještački i mukotrpno za sve, a najviše za građane Kotora.

"Nakon što su se jedni drugima otvoreno usprotivili prilikom izglasavanja predloga imena ulica, Skupština je ipak donijela odluku o tome, punih godinu dana nakon što je Komisija za imenovanje ulica završila svoj posao. Ali neažurnost i neozbiljnost u radu nije jedini problem", istakli su.

Smatraju da u aljkavosti i neznanju, privremena,klimava kotorska vlast je i ovaj posao odradila kršeći zakone.

"Table su postvljane na nepropisnim mjestima, na stubovima javne rasvjete i saobraćanjim znakovima. Nevjerovatno je da lokalna vlast prekšila lokalnu uredbu i Zakon o komunalnoj djelatnosti (član 17 tačka 3, član 71, tačke 2 i 4) koji kaže da se komunalni objekti mogu koristiti samo za namjenu za koju su predviđeni, a ovaj slučaj pokazuje očigledno kršenje Zakona", naveli su u saopštenju.

20180701131036

Foto: DPS Kotor

Podsjećaju da je nekoliko godina unazad, pozivajući se upravo na ovaj zakon, Komunalna policija redom skidala table i kažnjavala one koji ih postavljaju na stubovima javne rasvjete na teritoriji kotorske opštine.

Istakli su da pored ovog lošeg urađenog posla, Opština nije ni počela da radi na numeraciji stambenih objekata u  ulicama koje do sada nijesu imale naziv.

"Možda u ovih godinu i po dana nijesu imali kada da izuče sve zakone ili im, kako su već dokazali, poštovanje zakona Crne Gore nije jača strana", kazali su.

Kako navode, ili su jednostavno u panici od uzajamnih konflikata i previranja unutar koalicije, odradili posao tek da se kaže da je odrađen, baveći se onim što im je zapravo na prvom mjestu – "sopstvenim interesima, vještačkim očuvanjem vlasti I kratkoročnim zadovoljenjima džepova".

"Ipak, iz ugla parlamentarne partije, ovim putem pozivamo nadležne organe da reaguju i izreknu kaznu za nepoštovanje državnih i lokalnih propisa, a klimavu opštinsku vlast da ove table postavi kako dolikuje gradu kao što je Kotor", zaključio je OO DPS Kotor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.